2012. június 25.

Korai fejlesztő, óvoda

Azt hittem, hogy találok olyan óvodát ahova felvennék Fefét, heti 1-2 alkalomra, de eddig nem sikerült eredménnyel járnom.
Van egy korai fejlesztő Dunakeszin, ott tudnának mit kezdeni Fefével, de előbb meg kell várnia a szakértői bizottság véleményét. Oda szerdán megyünk.
A korai fejlesztő így talán összejön, de hogy társaságban is legyen? na ezt piszok nehéz lesz elintézni, főleg olyan helyen ahol az egészségesekkel együtt lehetne.
Valahogy kezdem úgy érezni, hogy egy ilyen hely csak az én fejemben van meg és Magyarországon ez lehetetlen. Fefe és sok többi sérült gyerek úgy tudna fejlődni, ha az egészséges vagy a kevésbé súlyosabb gyerekek piszkálnák. Fefe nagyon figyel a környezetére, a volt tornász gyerekei is igen jó hatással voltak rá. Erre lenne szüksége, hogy nyúzza valaki, lásson másokat mozogni, ki legyen zökkentve a kis világából.
Lehet, hogy még fiatal és ilyen korban még sehova nem fogják bevenni, de én nem is akarom Őt otthagyni sehol. Valahogy úgy szeretném, hogy fejlesztő ovi ahol vegyes csoport van, közben kapna mondjuk 1-1 értelmi és mozgásfejlesztést és a többi gyerek között lehetne.
Van ilyen hely egyáltalán a közelünkben?

Azt hiszem ez csak nehezebb lesz. Amikor megszületett Fefe nem gondoltam volna, hogy ilyen gondjaink is lesznek, de ez is eljött :S

Nincsenek megjegyzések: