2011. április 13.

Megvagyunk csak...

Hol is kezdjem?

Hétvégén Fefe anyuéknál volt. Már hallottam, hogy hörgős, de gondoltam semmi komoly csak a szokásos orr hörgés. Hétvégére már taknyos is lett, sokat kellett szívni az orrát.
Vasárnap hoztuk haza és én okos gondoltam felöltöztetem rendesen, jól betakarom a selyem paplanjával (pokoli meleg), és bekenem luuf krémmel. Na a felmelegítés remekül sikerült. Hajnali 1 körül  rosszul ébredt Fefe, naná hogy rosszul mert lángolt szerencsétlen gyerek teste, 40C :S Jött a hűtőpakolás, hűtőfürdő, kúp, orrszívás. Fecó ugyan mondta, hogy puffoljuk be, el sem jutott az agyamig.
Hétfőn volt időpontunk Bicskére, Panni nénihez. Hörgött szegénykém veszettül, gondoltam elég lesz ha a háziorvosnak megmutatjuk. Panni néninél nagyon ügyes volt, amikor beszélt hozzá figyelt rá és csinálta amit kért tőle. Érdekes volt. Kaptunk új feladatsort, nagyon egyszerűt. Volt NES is, ami igen érdekes dolgokat hozott ki. Van B-vitamin hiány ami nem is érdekes, pótoljuk kajával, ez oké. A laktózt és a glutént kerülni kell, na ez már nehezebb feladat de megoldjuk. A félelmei érdekesek.

Félelmei: gusztustalan érzés, támadástól való félelem, éhenhalástól való félelem, harag - igazságtalan támadás, szív elleni támadás, rugalmatlanság, előrelépésre való képtelenség.
Ezek úgy szíven ütöttek. Gusztustalan érzése nem tudom mitől lehet, ez passz. Éhenhalásra azt mondta a Panni néni, hogy lehet hogy amikor csak infúziót kapott és éhes volt ez megmaradt így benne. A támadások zavarnak. Szerintem a tornákat Ő bántásnak éli meg. Oké, hogy egy Dévény nem jó, és persze én viszem oda és én vagyok vele, ja persze én én is nyúzom itthon. na de akkor mit tegyek? Azt nem lehet, hogy én nem tornáztatom itthon. Nem nyúzom és Őt, de az tuti hogy állandóan feszíti magát. Most akkor mit tegyek? Hagyjam egy darabig a keményebb tornát? De mozogni kell. Mit tegyek én most vele? Előrelépéstől való félelemben is lehetek én a hibás, hisz egyszerűen sokszor feladom, hogy valaha is Ő önálló lesz. Oké, hogy szépen halad, de ez nekem kevés. Én már azt akarom, hogy mozogjon magától. Hogy nézzen és lásson rendesen. Hogy olyan legyen mint egy gyerek aki 17 hónapos, vagy legalábbis aki képes mozogni. Biztatni kell, tudom és azt is teszem most, de egyszerűen 1 pillanat alatt feladom és kétségbe esek hogy akkor mit is tegyek?
Kap Nes cseppeket a múlt sérelmeire, meg a gyomrára is.
Azt hiszem kéne egy látnok, egy olyan igazi.

Na a folytatásban nem vártuk meg míg a dokink rendel, hanem felhívtuk a Madarászban a főorvost hogy Fefe lázas volt és hogy hörög. Mondta hogy azonnal vigyük be és majd megnézik. Na egy orvostanhallgatótól megkaptam, hogy ha elkezdem puffolni a gyereket akkor nem kéne vele kórházban maradni, és nem hörögne ennyire. Mondtam neki, hogy nem orvos vagyok és egyszerűen blokkolt az agyam. Nem sok kellett hogy elküldjem a picsába. A lényeg a lényeg hogy maradás. Jött a kedd és a  röntgen. Nem tiszta a tüdő, de nem tüdőgyulladás, de maradni kell. Na keddre már készen voltam, mert az aktív fiam totál mély álomban egész nap, szinte semmit nem evett és ivott így este kapott infúziót. Persze éjjel 11-kor branül csere :S Eljött a szerda, mondtam is a dokinak, hogy mi ma elmennénk haza. Olyan orvosunk van ott aki baromi alapos, így csak rázta a fejét, hogy hát ez nem így működik, de megbeszélik viziten. Fülészeten minden rendben volt, így hazajöhettünk :)

Ma aktívabb és éberebb, de nyafis. Ha lerakom felkel, ha felveszem elalszik, így mikor hazaértünk leraktam és ebéd után úgy döntöttem hogy szabad foglalkozása van hason, mert nekem a káoszból kellett kisebb kupit varázsolni. Persze most, hogy készen vagyok alszik, de nem baj. 6-6,30 körül felkeltem és kicsit mozgunk, majd pancsi és masszázs. Enni nem akar sokat, de mitől is legyen étvágya ha nem mozog. Mindegy, vacsi után mozizunk és alszunk.

Honap Dévény, így ma tényleg nem akarom kikészíteni. Csak könnyű mozgás :)

2 megjegyzés:

malkata írta...

Jobbulást Fefének! Mi is lebetegedtünk, de Rozi persze kijött belőle egy nap alatt, én meg negyedik napja halálomon vagyok:)) A héten tuti meggyógyulok, remélem Fefe is velem tart! Jövő héten tali? Szerdán csak délután, pénteken meg megyünk utoljára Petőbe, a többi nap szabad. Tényleg jó lenne már!!!

Paku Andrea írta...

Köszönjük szépen.
Rozinak erős a szervezet, ennek örülök nagyon :)
Nagyon remélem, hogy hamar kilábal ebből a nyavalyából és mehetünk randizni :)
Mi jövőhéten ha minden úgy megy ahogy előre be van írva akkor szerda és csütörtök torna a többi nap szabad. Hétfőn mentünk volna tornázni, de inkább még lemondtuk.
Gyógyuljatok betegek!!!!