2011. augusztus 29.

Látás


Na itt megakadtam. Valahogy ez nem nagyon megy, nem értek ehhez (sem). A lényeg, hogy valamit lát. Fényre biztos hogy reagál, felé fordul, felébred rá. Ha meghall valamit akkor is figyel, a fejét is fordítja, a szemét is viszi, mindezeket lassan de csinálja. A játékíven ha van valami akkor azt is figyelgeti a kezét is viszi, próbálgatja megfogni, hozzáérni. A mosoly nem tudom hogy mennyire függ össze a látással, de mosolyog, grimaszol.
Tegnap kipróbáltam vele egy látásfejlesztő programot és ami nagyon éles volt attól inkább elfordult, de azért vissza visszanézett. Kíváncsi volt rá, de zavarta a szemét. Akkor ez jó?
Ha hazamegyünk akkor otthon megcsinálom neki az egyik oldalra a kockás táblát a másikra a csíkosat. A fényeket is be kell állítani, hogy ha sötétedik akkor tudjunk lámpázni.Megvannak a fekete-fehér táblára ragasztható képek és azokat elkezdem neki külön, külön mutogatni, napi 2-t és így szépen megtanuljuk azokat, és csinálok hozzá még többet. 
Szemészetre 4-én megyünk vissza. 

Tegnap is csak úgy elé tettem egy fekete-fehér plüsst és nyúlt felé szinte azonnal. Nem tudom mit csináljak.
Van valakinek jó ötlete, tapasztalata hogy hogyan fejlesszem a látását?
Mit csináljak hogy ez javuljon?

3 megjegyzés:

fecsine írta...

http://orsiferilove.blogspot.com/search/label/l%C3%A1t%C3%A1sfejleszt%C3%A9s

Ez egy blog, véletlenül akadtam rájuk és rátok is. Talán találsz okos dolgokat.
Üdv: fecsine

ttimus írta...

Szia!
Én eddig zugolvasó voltam, most viszont lehet, hogy tudok segíteni.Olvasok egy másik blogot is, ahol a kislánynak a látásával vannak gondok, az ő anyukája szerintem sok ötlettel tudna szolgálni neked ezen a téren.:)
Belinkelem neked a blog oldal címét, ott fel tudod venni vele a kapcsolatot, ha gondolod.
Sok erőt a továbbiakhoz, szerintem jól csinálod, Fefe nagyon jó helyre került!!!!!!!Teljesen normális dolog, hogy néha hullámvölgybe kerülsz lekileg, ez mindenkivel előfordul.
Itt a link: http://orsiferilove.blogspot.com/

Paku Andrea írta...

Köszönöm a segítségeteket.
Megkerestem Orsit, a régebbi leveleinket véletlenül kitöröltem. Most elküldte nekem megint, hogy Ők hogyan és mivel segítenek a kicsi lányka látásán. Nekiálltam a nagy feladatnak, gyártok, fejlesztek, alkotok. :)