2014. szeptember 26.

Ovi, ortopédia, mozgásszervi rehab

A legfontosabb ami a héten történt az az óvoda :)
Kedden voltunk bemutatkozni és megbeszélni a részleteket. Kis csoportok vannak, 2 gyerekre jut 1 felnőtt, és ez így nagyon szuper. Már az első pillanatban kiderült, hogy itt tuti helye lesz Fefének. Ahogy bementünk a szobába, Fefét leraktuk az ágyra (vízágy, persze :) ), és Réka máris tette fölé a játékívet, hátha barátkozik vele és ne csak úgy feküdjön míg ismerkedünk. Ez nekem nagyon szimpatikus volt :)
Körbevezettek minket, Fefét bemutatta a többi gyerkőcnek, felnőttnek és megbeszéltük, hogy pénteken már kezdünk is :) Ahogy hazaértünk, Réka hívott, hogy mit kérjen ebédre Fefének, ez is nagyon szimpatikus volt nekem.

Szerdára kaptunk időpontot a Bethesda kórházba Vekerdy doktornőhöz. Doktornő véleménye, hogy egyenlőre felesleges lenne botoxszal kezelni Fefe lábát, mert az egész gyerek egyben nagyon feszes, így kipróbálunk egy izomlazítót kis adaggal kezdve és lassan emelve az adagot, de csak annyira hogy le tudjon lazulni és ne essen szét tőle. Állítólag Magyarországon a botox kezelést az Oep csak a lábakra finanszírozza indokolt esetben. Igazából letojom nagy ívben, hogy az Oep mit és hogyan támogat, ha az izomlazító eredményes lesz és a botox kezelés még segítene Fefén akkor igenis engedélyezni fogják a kezekre is. Elegem van az Oep és mindenféle "megszokott" eljárásból. Az én gyerekem egyedi és neki egyedi megoldások kellenek. Kész :)
Hétfőn Fefe ortopéd orvosa azonnali csípőműtétet mondott, vápapótlással, csípőcsonttöréssel.... de a Vekerdy doktornő szerint ez felesleges műtét lenne ami eszeveszett fájdalommal is járna. 1-én ortopéd klinika, meglátjuk ott mit javasolnak.

Csütörtökön torna volt délelőtt, majd este mentünk volna lovagolni, de Fefénél is beköszöntött a medvéknél megfigyelhető téli álom :) Az elmúlt pár napban, több órás aktív ébrenléte nem volt, remélem hamar túl lesz ezen a téli átmeneti szakaszon. Na és persze időszerű volt a hideggel beköszöntött alacsony hőmérséklet is, így előkerültek a téli ruhák, ágymelegítő és a fűtés is. Hurrá, szeptember, megfagyunk :(

És akkor eljött a várva várt nap, a péntek, az ovi első napja :)
Amint leparkoltunk jött Réka és bevitte Fefét. Én még összeszedtem a cuccokat a kocsiból és követtem őket, mikor is Fefe nem csak úgy ott lett hagyva valahol (hogy majd jön anyád), hanem maradt a kocsijába és kapott tálcát játékkal :) ez boldogság volt a szívemnek :)
Igazából írhatnék hosszú, hosszú mondatokat arról, hogy milyen volt a napunk, de 1 szót írnék inkább erről az oviról: szuper :D
A felnőttek szívvel-lélekkel csinálják, és ez nekik nem is munka hanem hivatás, ez az amit tényleg szeretett volna csinálni Fefe óvónénije. Itatás azonnal profi módon, torna, ismerkedés, evés szintén profi módon (semmit nem kellett se megmutatnom, se nekem csinálnom). Ez a hely olyan igazi családias légkörű, a gyerekek boldogok, fejlesztések is vannak a gyerekek egyéni igénye alapján. Még a pihenési idő alatt sem volt csak úgy letéve egyik gyermek sem, Fefe pl zenét hallgatott és világítós diszkógömböt nézett (persze elaludt), és a többi gyerkőc is úgy van pihenős időre "engedve" hogy keze ügyébe kerüljön olyan amit szeret.
Keddtől Fefe már marad is anya nélkül.
Ja és ami a legfontosabb, hogy a délutáni alvásból mosolyogva ébredt, jókedvű volt délután. Végre ismét :)

2 megjegyzés:

Ági írta...

Szia
Az ovi szuper, nagyon jó volt olvasni, hogy elégedett vagy.
A csípőműtét, jaj szegénykém, remélem nem lesz rá szükség, drukkolok, hogy jó híreket kapj 1-én.
Szia, Ági

julcsi írta...

Andim szabad tudni hogy melyik ez a szuper ovi pontosan? Csodás volt róla olvasni! ♥ A csípőműtét pedig remélem elkerülhető lesz!!!! Puszim!