2014. szeptember 2.

Járókeret folytatás

Kicsit pontosítanék az előző bejegyzéshez, megosztanék még több információt.
Ezeket a speciális járókereteket mindet egyedi igényként kell beadni. A szakorvos megírja a javaslatot, a forgalmazó cég megteszi az árajánlatát és az OEP meg meghozza a határozatot, hogy ha támogatja az eszköz megvételét azt milyen részben teszi.
A mi esetünkben, a Hopla nevű guruló járókeretet a forgalmazó cég árajánlatában szereplő 411.100.-Ft-ból 369.990.-Ft-ot fizetett volna ki, a fennmaradó rész az igénylő része.
Azt, hogy a Medica Humana Kft miért nem hozza nekünk a keretet nem tudom, lehet olcsóbb árajánlatot adtak mint kellett volna, vagy tényleg nincs már a gyárnak nem tudom, de a lényeg, hogy ezt OEP támogatással nem tudjuk megszerezni.
Én is láttam több oldalon, hogy mégiscsak lehetne ilyet vagy hasonlót szerezni, de erre nincs több százezer forintunk.
OEP-el egyeztetve arra jutottunk, hogy ha találnék egy olyan magyar céget, amelyik vényelfogadó és be tudja hozni ezt a keretet akkor csak a határozatban a cég nevét kell módosítani. Amennyiben drágábban hozná, úgy már az összeget is módosítani kell, ami már bonyolultabb.
Természetesen nekiestem keresni és kutatni, ajánlottak egy céget aki foglalkozik gyerek járókeret külföldről történő behozatalával. Találtunk egy típusút, persze nem a Hopla az, így újra be kell adni az egyedi méltányossági kérelmet, ez a Meywalk 4 lenne.
Na ez az (egyedi méltányossági kérelem) ami nem is olyan egyszerű.
- kell egy árajánlat a forgalmazó cégtől
- szakorvosi javaslat a járókeretre, hogy miért is kérjük, és hogy miért nem megfelelő az ami az OEP listán szerepel
- jövedelemigazolás (ja, jövedelmem az nincs, de sebaj)
- beküldeni az OEP részére és várni.

Tényleg aranyosak vagytok, küldtétek a linkeket, de sajnos nem megoldható zsebből való kifizetés :( 

Nincsenek megjegyzések: