2012. szeptember 27.

Nefró + Neuró

Ma a Nefrológia volt soron (valami mindig van, és csak 2 órát vártunk a hőségben amikor is szóltunk anyuval, hogy vagy most bemehetünk vagy máskor eljövünk mert nem kísértjük a sorsot). Már reggel láttam a vizeleten, hogy ez nem lesz jó így, de hát ha ilyen lett akkor ez most ilyen. A lényeg, hogy ha sokat iszik Fefe, mint mindenki úgy tisztul a vese a sok szennytől, ha nem iszik akkor lerakódik. nyáron a hőségben hála nagyon jól ivott, az alap volt 5-7dl, de valahogy az elmúlt 1-2 napban ez nem nagyon ment, ez meg is látszott ma a vizeleteredményen, nagyon sűrű és szemcsés volt.
Megbeszéltük a dokival, hogy írom neki mennyit iszik és mennyit pisil hozzá.
Nagyon nem kell aggódni szerinte a vese miatt, károsodott és kész, tovább nem romlik ha iszik rendesen.
A következő UH júniusban lesz amikor is megnézik a vesék állapotát, hogy kell-e valami komolyabb vizsgálat is, addig meg viszünk 3-4 hetente vizeletet megvizsgáltatni a helyi laborba.
Egyenlőre hagyjuk abba azt a Kalciumot és a Magnéziumot amit most kap, rendeltem neki természetesebb összetevőkből állót.
Teát igyon sokat, kicsit mossuk át neki a szervezetét, egyen sok gyümölcsöt (olyan baromi sokat eszik ám egész nap :S).
Mivel Fefe ugye gyógyszereket szed így ezért is kell a sok folyadék és a szája is sokat van nyitva amivel szintén folyadékot veszít amit pótolni kell.
Egy szó mint száz, a doki szerint nem kell aggódni ami károsodott azon nem tudunk javítani a romlást meg meg tudjuk állítani :)

Közben találkoztam a neurológusunkkal is, aki elfelejtette elküldeni az eeg eredményét, de gondoltam hogy nem lesz olyan rossz hiszen akkor hívott volna azonnal. És az ezer éve várt diagnózis: gyönyörű az eeg-je :D Persze látszik, hogy sérült az agy és van 1 megrángása alatta ami nem bizonyított még, hogy epilepsziás roham de a kép alapján gyanús így a déli gyógyszerét emelni kell egy negyed tablettával. Ez tényleg csak egy nagyon kis adag, de valahogy a belső hang is ezt súgja.
A doki véleménye: kimagaslóan szép az eeg eredménye :D :D :D

Nincsenek megjegyzések: