2015. február 1.

Napjaink


Picit nehezebb a 24 óra, mert a mozgásos része a napnak kimarad: állás, wingbo, hinta, maywalk, torna... de meg fogjuk oldani abban biztos vagyok :) A családdal felváltva szórakoztatjuk Fefét, ugye a munka nem állhat hetekig, így beosztjuk a napot :) A rajzolás, gyurmázás, könyvolvasás, tapogatás, stb jó, csak unalmas. Fefét a tv-vel sajnos nem lehet lekötni, így egy nagyon nagy fegyver kiesik a listáról. Ugye kirándulni sem tudunk menni, mert még ha valahogy ráadnánk nadrágot, overált, a kocsiba nem tudjuk úgy bekötni, hogy az megbízható legyen (így varratszedésre is betegszállító lesz szükséges).
Szerencsére nem fáj a sebe, az adduktornál húzódhat picit ahogy szárad, de nem jelez fájdalmat, a terpesze nagy :)
Megoldottuk, hogy kis lámpa halványan világítson éjjel, így látom éjszaka Fefét, hogy éppen merre is és hogyan van az ágyában. A lábait megemeljük háton fekvéshez, az nem tetszik még neki. Oldalfekvéshez szivacsól szerkesztettünk egy alakú párnát, így a lába jól ki van támasztva, arról nem csúszik le :)
A székének az ülő felületét memóriahabos ülőpárnával kibéleltük (1 matrac mintakockát daraboltuk fel), így kényelmesebb abban ülnie, a lábai itt is fel vannak pócozva.
A kezeivel próbálkozunk jelenleg, de olyan kis pukkancs, hogy azért azt még nagyon is tudja feszíteni.
Picit próbálgatok mozgatni, de még kicsit bátortalan vagyok, nehogy ráfeszítsen a lábára úgy hogy az bajt okozzon.
Mosakodás cicamosdás, a felső testet fekve szivaccsal, a hátat ülve, talpat csak a piros fertőtlenítő koptatása miatt, a popsit szivaccsal, a lányok gyöngyét meg fülpiszkálóval mossuk (ugye ide vizet csorgatni nem lehet). Fogmosás szerencsére megoldott, a kocsi még nyújtott lábakkal is befér a fürdőbe, öblítés (szájzuhany) törölközőbe történik mint eddig is.

Gipszet megszoktuk, bár még picit nehezebb így megfogni és vinni Fefét. A hason lét is működik, a lábfej ágyról való lelógással. Itt tudna nyugodtan feltámaszkodni, de valahogy nem működik, csak ha megunta magát.... pedig jaj, de jó lenne, na ezen dolgozunk :)
Ma már volt gipsz igazítás, mert picit lejjebb csúszott az egyik lábáról, persze az dokival megbeszélve kötöztük újra.

Epilepszia és a reflux: hétfőn volt videó eeg, melynek az eredményéről pontos információm még nincs, de annyit már megbeszéltünk a dokival, hogy van benne rohamjelenség, ami most hogy megszűnt az alsó végtagokban a feszítés, elmúlt. Hétfőn lesz megbeszélés a neurológussal. van egy másik jelenség, ami ugyanolyan mint amikor a reflux görcsök kínozták Fefét, így hétfőn a gasztrós dokival is részletesebben átbeszéljük, hogy adjuk vissza neki a savlekötőt. Mind a 2 orvossal beszélgettem csütörtökön, de hétfőn nyugodtabban tudjuk átbeszélni hogyan is legyen tovább. Én a savlekötő adása mellett voksolok, majd ha azzal sem szűnik meg minden jelenség, akkor jöhet az epis gyógyszer emelése. Ami epilepszia roham gyanús görcs, az meg megszűnt most.... érdekes.

Az orvosokkal történő megbeszélésről holnap délután részletesen beszámolok.

Nincsenek megjegyzések: