2014. március 5.

A műtét

Kedden reggel 8.30-ra kellett menni a klinikára. 9 körül elfoglaltuk a szobát, majd jött Nazarov doki és megvizsgálta még egyszer Fefét, (a jobb lába feszesebb mint volt, így erre tett még pontot), jött az altatóorvos aki mondta hogy nagyon fog Fefére vigyázni és Ő lesz az első. Mivel így is elég nyugodt volt, nem kellett neki nyugtató. Jött a nővérke és elkísértem Fefét a műtőig.
A műtét kb 30 perc volt, majd megfigyelőbe szállították ami szintén 30 perc volt.
Visszakaptam Fefét, de ez a látvány annyira nem volt jó, mert nagyon sok kötés volt rajta. Jesszus, hogyan fogom én megfogni, nagyjából ilyen gondolatok jutottak azonnal eszembe.
Ment neki folyamatosan a fájdalomcsillapító és 14 körül felébredt, de szerencsére mosolygósan :) fájdalomnak egyenlőre jele sem volt.
A klinikán olyan nyugalom van, hogy az embernek (nekem) izgulni sem jutott eszembe.
A tegnapi nap szinte a pihenésről szólt, minél többet alszik a páciens a műtét napján, annál könnyebb a másnap.
Este nagyon picit vacsizott, majd fájdalomcsillapító és aludt egy nagyon nagyot :) Éjszaka zökkenőmentesen telt.
Reggelt jött a tolmács segítő ismét, tegnapi napot is velünk töltötte míg Fefe vissza nem jött a műtőből. Jött a Nazarov doki és megvizsgálta Fefét, majd a nővérke leszedte a kötéseket és lekezelte a sebeket. irány "haza" :)
Holnap reggel kijön a doki Andreával a lakásunkra és megvizsgálja még egyszer, átbeszéljük a további rehab lépéseit és pénteken reggel megyünk haza.
Ma még elmegyünk kirándulni, holnap délután is, hiszen csak Barcelonában vagyunk :) és Fefének is jobb ha nem tipródunk a lakásban.
Fájdalomcsillapítót még 4 napig kapnia kell, fürdeni csak vasárnaptól zuhanyozhat.
Tornákat 3 hétnél előbb nem lehet elkezdeni, lábára sem állhat addig majd szépen fokozatosan mindent.
A kezei Fefének nagyon feszesek voltak, ezt a doki is külön megemlítette, így azok fejlesztésére és lazítására még jobban oda kell figyelni, mert különben maradandó károsodást okoz a kóros kéztartás.
A jobb oldala is feszesebb volt, ettől fordult kifelé a lába, de most ezeket is fellazította, így a fejlesztés remélhetőleg eredményesebb lesz.
Előjöttek véraláfutások az érzékenyebb helyeken, de szépen majd felszívódik. 

A műtét nehézségein, izgalmain túl vagyunk, most következik egy új de annál nehezebb időszak, de ezt is meg fogjuk oldani és azért is fog Fefe beszélni, szaladgálni és rosszalkodni :)

Első ébredés

próbálgatja a kezeit mozgatni :)

Puszi :D







Ilyen picike seb marad


Piros pöttyös az igazi :)


Papa átalakítja a babakocsit :)

Végre "itthon" a mama ölében :)



Nem szeretem mikor a gyerekekről műtött képek láthatóak, de mivel Fefének nincsenek fájdalmai, ezért mutatom meg a képeket.

3 megjegyzés:

julcsi írta...

Millió puszim a kis Drágának!!!! ♥

Unknown írta...

Puszi minden piri pötyire!!!!!!

Nelli írta...

Gyors gyógyulást ennek a kis Hősnek!!!