2014. március 9.

Visszazökkeni, jaj de nehéz

Pénteken hazajöttünk, de nagyon nem jól telnek a napjaink.
Fefe sosem szeretett a hátán feküdni, jelenleg a hasán sem jó neki, oldalt fekve szintén nem jó, egész nap meg csak nem ülhet, tényleg azt mondanám, hogy szenvedősek a napjaink. A babakocsi sem tartozik a kedvencei közé. meg hát ugye tornázni sem lehet, csak amennyit Ő magától mozog, az meg inkább feszítés a kezekben mint kalimpálás :S De már "csak" 1 hét és kezdhetünk mozogni.
A műtétnek azért már most látható eredménye van a lábaknál. A jobb lába Fefének már annyira feszes volt (hátul 1 és belső combnál 1 szál), hogy már leültetéshez fizikai erő kellett, most meg egyszerűen ültethető és szépen tudja mozgatni a lábait, nincs keresztbehúzás sem.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire hiányzik a tornáztatás, mindenhez az kell :S
Persze lehet mást is csinálni, pl lámpázni, olvasni, zenét hallgatni de egész nap? áááá, azt nem bírjuk.
A nem mozgás eredménye, hogy nincs széklet. Már a műtét előtt valami megfogta, de amióta 0-ra csökkent a mozgás (mozgatás), azóta semmi végtermék nincs. Ma vettünk székletlazítót, mert pénteken mikor hazajöttünk 1 kis bogyóval iszonyatos nagyot szenvedett.
A lábait nem lehet feltolni mert műtve van és húzódik, oldalra forgatni (tekergetni) nem lehet mert műtve van és húzódik. Hú, de nagyon hosszú lesz ez az 1 hét pihenő még :(
A nem mozgás eredménye, hogy nincs fizikailag kifárasztva, így 3 napja késő délután alszik el gyerekülésben ülve.
1 percig sem bánom, hogy megcsináltattuk ezt a műtétet, talán csak annyiban hogy mehettünk volna már előbb is, de a múlton nem rágódunk.
Most próbáljuk túlélni a következő 1 hetet, Próbálkozunk, próbálok ésszel dolgozni Fefével, hogy Ő hogyan tudja használni úgy a kezeit pl hogy ne feszegessem neki.
A sebek (vagy hoyg írjam) nem fájnak, csak még picit érzékenyebb a belső comboknál, ezért nehezebb felvenni és pl büfiztetni a gyermeket, de megoldjuk :)  mert a pozitív eredmény már most látszik.

Nincsenek megjegyzések: