2013. október 24.

Orvososdi

A mai naptól őszi szünet van az oviban, így erre a napra beszéltük meg a Heim Pálos orvosainkkal, hogy találkozzunk. Elsőnek kezdtünk a gasztroenterológián. Megbeszéltük, hogy mivel nincsen semmi jele, hogy kiszáradna a gyermek, így egyenlőre ez a kevés folyadékbevitel is elég, de havonta látni szeretné. Persze nem azért mintha nem foglalkoznánk vele, csak ez a folyadék tényleg kevés amit megiszik (folyadék 3dl, reggeli+ebéd+uzsi+vacsi ami szintén folyékonyabb), és figyelni szeretné Ő is. Ezzel nincs is semmi baj, sőt, nekem még szimpatikus is. Egyenlőre nem lesz nyelőcső vizsgálat, semmi jele annak, hogy fájna a nyelés Fefének, de a savlekötő marad azért. Szükség lesz majd székletvizsgálatra, hogy lássuk, hogy a székletben van-e vér, ez a nyelőcső állapotából kiderül. Ha gond lenne a nyelőcsővel, akár csak a sav miatt felmaródna, annak nyoma lenne majd a székletben. Kaptunk megint 1 hónapnyi tápszer adagot, ezt szépen iszogatja vagy ezzel hígítjuk, áztatjuk az ételeket.
A dokinak nagyon tetszett Fefe változása. Sírással reagált arra, hogy hideg volt a doki keze, eddig erre csak feszengett vagy nyöszörgött. Fel kellett ültetni Fefét, és nagyon, de nagyon szépen tartotta magét, egyik karját fogtam csak, a fejecskéjét saját magának tartotta és nézte miket mond a dokinéni :) őszintén, nekem is nagyon tetszett és leírhatatlan öröm és büszkeség van bennem :D

Második orvos ma a pulmonológia volt. Itt igazából csak orvost szerettem volna váltani, mert akihez eddig jártunk neki nincs kórházi háttere, márpedig ha ismét megfázna Fefe és elkezdene fulladni akkor menni kell a kórházba, így legalább ott lesz a kezelőorvosa is. Kaptunk ismét receptet a Beroduálra ha fulladna.

Harmadik orvos a neurológus volt. Itt sem volt semmi extra, csak meg kellett beszélni, hogy a gyógyszercsökkentésnek szerencsére csak pozitív eredménye van így elhagyhatjuk a reggeli adagot is :) Januárban lesz eeg, addig szépen kiürül a szervezetből a gyógyszer is. Kaptunk ismét javaslatot a pelusra, így ez is le van tudva 1 évig.

Szerettem volna vizeletet leadni vizsgálatra, de ez csak álom maradt :( Na de sebaj, majd beviszünk a széklettel együtt.

És ezt az egész orvososdit 1,5 óra letudtuk :D

Nincsenek megjegyzések: