2013. október 28.

Nazarov vizsgálat + készülődés műtétre

Megvolt Fefe vizsgálata Nazarov doktor Úrnál.
A módszerről itt lehet bővebben olvasni:
Fefe esetében 23 ponton szükséges a műtéti beavatkozás, hogy a feszes izmok lelazuljanak és a további fejlesztése sikeres lehessen.

Hogy miért kell a műtét: mivel Fefe nem mozgó gyermek, így az izmok nem fejlődnek rendesen és az inak feszesek maradnak, izomletapadások jönnek létre. A születéskori oxigénhiány következménye a mi esetünkben a spasztikus izomzat, ami annyit jelent hogy Fefe mindene túl feszes, szinte minden mozgást feszítésből kezdeményez (függesztett helyzetben fejemelésnél nem támaszt le a kezével hanem feszítve emeli magát). A gyerekek már csecsemő koruktól mozognak, ezzel fejlődik az idegrendszer, izmok, csontok, tulajdonképpen minden, de mivel Fefe csak passzívan van mozgatja így minden erőfeszítés ellenére letapadnak ezek a fránya izmok és lehetetlen csak passzív mozgással ezt javítani. Nagyon jó lenne, ha bármilyen mozgást egyedül csinálna, ez lenne az aktív mozgás és nem lenne ennyi letapadt izom, de mivel ez egyenlőre még nem alakult ki, így most megsegítjük, hogy ezek a feszes fránya izmok le legyenek akadályok a mozgásban. A közérzetén is nagyon sokat fog javítani, mert nem fog fájni neki ha mozogna.
Februárban tervezzük a műtétet Barcelonában, addig is össze kell szedni a műtét, utazás és szállás költségeit. A műtét ára 3200euro, a tolmács és ügyintéző díja 300euro, a repülőjegy ára folyamatosan változik de a mai állás szerint 80.000Ft, a szállás költségeit még nem tudjuk.

Szeretném ezt a műtétet engedélyeztetni és támogatást kérni ez Oep-től. Ez egy hosszabb művelet lesz, és természetesen nem is biztos hogy megkapjuk a finanszírozást rá, de a remény hal meg utoljára. Amint megkapjuk a műtét befogadó nyilatkozatát már intézem is a támogatást rá, szurkoljatok :)

3 megjegyzés:

Nelli írta...

Jaj de nagyon drukkolok Nektek!!!

julcsi írta...

Szívből szorítok!!!♥

Paku Andrea írta...

Köszönjük :)