2013. szeptember 26.

Ivás (még mindig)

És igen, még mindig bajok vannak a folyadékbevitellel :( Én már nem tudom, hogy pontosan mi is a baj, de nem megy több folyadék le mint max 3dl. Igen, tudom, ez veszett kevés, de nem tudok mit tenni.
Pépeset eszik, de ahogy észrevettük ez még így is kevés, mert sajnos volt olyan nap hogy reggeltől estig nem pisilt Fefe ami pedig nagyon de nagyon nagy probléma. Így is sűrű a vizelete, ha meg nem visz be elég folyadékot amitől ugye nem működik a vese így lesz szép veseköve :( és tovább is károsodhat a veséje.
Sajnos az oviban is előfordult, hogy a 3 óra ott tartózkodása alatt valahogy nem sikerült folyadékot adni neki (amiért haragos is vagyok) :(
Hívtam hétfőn a nefrológust, hogy nagy a baj. Ő azt mondta, hogy ez gasztrós dolog de hívjam fel előtte a neurológust, hogy lehetne-e szondázni. (ÁÁÁ, na azt nem szeretném) A dokival abban maradtunk, hogy ha 16-óráig nincs pisi akkor irány a sürgősségi és infúzió kell :(
A neurológussal is beszéltem hétfőn, hogy mivel nem a nyeléssel van a baj, mit is tegyünk. Lehetne szondázni, de akkor abba maradhat a nyelés, így meggondolandó mit tegyünk. Ráadásul a szonda a mozgásfejlesztésben is gondokat okozna, és ha nem kér innivalót akkor felül jönne ki belőle ami szintén nem jó dolog.
Ma találkoztam a gasztrós dokival és felírt próbára egy tápszert, méghozzá a Nutrini Drinket. Ennek 4 íze van, elég híg. Olyasmi mint egy hígabb finom tejes inni. Nekem ízlik, szerintem Fefének is csak még barátkoznia kell vele.
Örülnék ha ezt elfogadná és melegítve eliszogatná.

Ma vittem az oviba joghurtot, hogy tízóraira hátha megissza, de valahogy ezt sem sikerült odaadni neki :(

Valahogy úgy érzem, hogy amit én elérek itthon veszett harccal és kitartással, az az oviban nem megy :( Én azért a délelőttönként 1,5dl folyadékot tudok megitatni Fefével (tudom ez sem olyan nagy mennyiség, de több mint a semmi), és ez valamiért az oviban nem megy, pedig ma is csak 2 gyermek volt összesen, és inni viszont nagyon fontos dolog lenne, főleg Törpinél.
Na mindegy, nem akarom én az ovit bántani, ez távol áll tőlem, csak így viszont nem kerül folyadék a gyerekbe ami nagyon de nagyon nem jó :(
Egyenlőre azt találtam ki, hogy ha beérünk az oviba én megitatom, majd 1 óra múlva kb kaphatna ebből a tápiból vagy joghurtot, vagy innivalót (valami folyadékot), majd 11-kor is jó lenne valamit lenyelnie és 12-kor úgy is megyek ebédre így akkor megint velem iszik ha máshogy nem.
1 hét múlva hívom a gasztrós dokit, hogy ez a tápszer hogy tetszik Fefének.

Ovi: ígérem írok összefoglalót, csak még alakulnak a dolgok....



2 megjegyzés:

julcsi írta...

Andim megértem hogy haragos vagy!!!
Hogy történhetett meg hogy egy pohár joghurtot nem sikerült az oviban Fefével megetetni??Nemigazán értem...:(

Paku Andrea írta...

Most már alakul a dolog, remélem sikerül megoldani az ápolásukat. Én tudom, hogy nagyon sok velük a probléma, de meg kell oldani.