2013. szeptember 13.

Ovi első teljes hete



Ezen a héten végig mentünk oviba. 2 gyermek volt, Sára és Fefe.
Igazából 2 teljesen különböző gyerek, teljesen különböző kacifántosságokkal :)
Most még egyenlőre ismerkedés van a gyerekekkel, lassan kialakul mire is lenne szükségük fejlesztés területén (mindenre). Fefének biztosan szüksége lenne intenzív gyógytornára, egyéni látásfejlesztésre, logopédiára, csoportos foglalkozásokra, úszásra.
Ami egyenlőre biztos pont, az a csütörtöki úszás, itt kb 45 perces foglalkozás van.
A korai fejlesztős Ágival és a vezetőnővel sikerült megbeszélni, hogy a régi úszásos csoportba visszamehetünk, így lesz még 1 úszásos foglalkozás Fefének. Szerintem igen fontos ez neki, mert nagyon szépen mozgatja a lábait a vízben, így ezt szeretném kihasználni, hátha a talajon is jobban beindulna.
A látásfejlesztés kialakulóban van, még meg kell várni a másik 2 gyermeket, hogy nekik mire lenne szükségük, és a 3 órás napba mi fér bele.
A logopédiai is kérdéses még.
A gyógypedagógusok nagyon kedvesek, igazi szeretettel foglalkoznak a gyerekeinkkel és ez nagyon jó.
A fejlesztések meg kialakulnak, itt tényleg közösen kell kialakítani, hogy kinek mire van szüksége, ki hogyan csinálta eddig. Mivel én napi 24 órában vagyok Fefével, így minden rezdülését ismerem, szinte olvasok a gondolataiban és ezt nehéz elmondani, de próbálok én is átadni mindent amit tudok :) Ez a helyzet mindenkinek új, eddig ebben az oviban nem voltak ennyire halmozottan sérült gyerekek mint Fefe, de igyekszik mindenki.
Októberben lesz 2 hét Suit terápia, ott majd megmutatjuk, hogy miket is kéne csinálni Fefével ahhoz, hogy fejlődjön a mozgása, testtartása, ügyesedjen.
Nagyon nehéz Törpit pl leültetni, pedig nagyon szépen tud ülni a popsiján, és ezeket a technikákat át kell adni. Azt hiszem itt most tanul mindenki és ez jó.
Egyenlőre úgy néz ki, hogy Fefe intenzív mozgásfejlesztést nem fog kapni, így magánúton kell gyógytornászt keresni, de azt sem szeretném ha kifáradna nagyon, mert azzal még bajt is csinálhatok. Nagyon nem egyszerű most összeállítani a napi/heti tervet, de meg fogjuk csinálni :)

Nincsenek megjegyzések: