2013. április 26.

Tejterhelés



Sikeresen végigcsináltuk a tejterhelés.
Csütörtökön reggel mentünk, és a jó székletminta után jöhetett a próba.
Először csak a szája szélére és az alkarjára lett tej kenve. Szerencsére nem mutatkozott semmilyen allergiás reakció, így szépen lassan jöhetett a tejivás is. Adagok: 1-2-4-8-16-32ml 1-1 óra elteltével. A délutáni alvás miatt kicsit elmaradt a 16ml, de persze pótoltuk, ahogy felkelt, kb 1.5 óra halasztás történt. Sem a tejivás alatt, sem pedig éjszaka nem volt semmi probléma. Péntek reggel ivott még 2*32ml tejet. Mivel Fefe keveset iszik, így a 36ml igen sok mennyiséget jelentett a szervezetének, de nem okozott gondot.
Kimentünk az udvarra levegőzni és napozni, és ekkor lettek pici pöttyök a kezecskéin és az arcán, de csak azon az oldalon ahol a nap sütötte. A nővérkéknek is megmutattuk és a doktornő is megnézte, de inkább érezni lehetett mint látni, így szerintünk ez nem a tej. Mivel kicsit hurutosnak is hangzik, így várunk 1 hetet, majd hívom a doktornőt, hogy hogyan van Fefe, és ha minden rendben akkor mehet az itthoni tejtermék fogyasztása.
Tavaly is volt ilyen hurutosabb időszaka, így én inkább egy gyenge pollenallergiára gondolok mint a tejre, de várunk 1 hetet, ezen már nem fog múlni semmi.
Ha a tejtermék fogyasztása nem okoz majd gondot, akkor szépen fokozatosan a savlekötőt is elhagyjuk.
Mivel Fefének nincsenek rohamai és nagyon jól jelzi ha fáj valamije, így biztosra fogjuk tudni, ha marja esetleg a sav. Én szeretném a savlekötőt minél hamarabb elhagyni, de ha még mindig refluxos lenne, valami más megoldást keresnék mint a gyógyszer. 

Hogy miért kell egy ilyen tejterheléses kísérlet miatt kórházban lenni 2 napot?  Nos, mivel ez egy kísérlet, így nem tudni milyen reakciót okoz egy allergén termék. Legrosszabb helyzetben akár fulladást is okozhat, görcsös rohamot, ami ha bekövetkezne, jó ha orvosi közelség van. Gyenge tünetek pl a bőrkiütés, hurutos tünet, hasmenés. Szerintem Fefénél semmi negatív reakció nem lett.

Nincsenek megjegyzések: