2013. április 15.

Ortopédia



Sikeresen lerendeztük ma az ortopédiai körünket.
Volt csípőröntgen, orvosi konzultáció majd méretvétel az állítóhoz és a fektetőhöz.

Csípőröntgen: Jobb oldalon a vápa kissé meredekebb. A combfej kissé lateral felé helyezett. Bal oldalon a vápatető kifejezetten meredek, sekély. A combfej lateral felé luxalt.
A doki megnézte, hogy Fefe hogy tud állni a lábán és hogy tud lépegetni. (okoskám meg is mutatta, hogy megy ez neki). A dokival megbeszéltük, hogy gyártva lesz neki egy állítógép, irány a segédeszközös méretvételre.
A segédeszközösnél is meg kellett mutatni, hogy Fefe hogyan is tud állni, és az én nagyon okos fiam meg is mutatta. Úgy állt, mintha mindig is ezt csinálná, olyan kis csibészes mosollyal az arcán. 
Megegyeztünk abban, hogy most fix állító lesz, tehát a térdnél nem hajlik, így most egyenlőre állni tanuljon meg stabilabban, és majd ha az megy neki, akkor lehet hajlítósra átvariálni.  
Lesz ismét egy éjszakai fektetője, reméljük ezt nem növi ki mire elkészül :) az meg már majd megszokás kérdése hogy ebben tud is aludni.
A lábakat távolítani kell, az adduktorokat nyújtani.
A csípője nem rosszabbodott és egyenlőre ez a lényeg. További tornák és fejlesztések, és talán megússzuk a műtétes csípőficamot.
A kép illusztráció, a sajátot is majd megmutatom :)

Nincsenek megjegyzések: