2012. április 13.

Napjaink

Nos, Fefe megkapta az ültető modult és a Pavlik kengyelt is. A modul annyira szoros, hogy csak harisnyával vagy nélküle lehet használni, gondolom ennek így kell lennie hogy ne ficánkoljon benne. A kengyelt éjszakára kéne ráadni, de még szokjuk nappal.
Szerdán voltunk Évánál kezelésen. Még nehezen bírom a mikor a gerince ropog, de ha tudom hogy utána jó neki.
Csütörtökön jött egy tornász házhoz, Ő ilyen kijárós. Nem voltam itthon mert ügyeket kellett intéznem, de ahogy anyu elmesélte olyan nagyon Dévényes és gyógytornász egyben. Fefe annyira megsértődött, hogy este még a lazítós Panni nénis tornát sem tudtuk megcsinálni, bevágta a durcit :)
Pénteken újra kezdtük az úszást, lett egy babás csoport ami pont a mi tempónknak felel meg. Ma is azt vette észre mikor deszkán ült, hogy a lába miatt nem tud rendesen ülni, feszül neki hátul az izom. Hogy ezt hogyan lazítsam még nem tudom, de rajta vagyok. A fejét és a hátát szépen tartja, a lábak az akadályok :( Vízben lebegő ülésben is tartotta magát, egyszer sem dobta el magát, semmi feszítés.
Rohamaink hála nincsenek, masszírozom is minden este fürdés után. Nagypapa csinál egy masszázságyat mert a gerincem nem bírja az hajlítást 1 órán keresztül. A kezem már jól van, valószínű megerőltettem de 2 napja már nem fáj annyira, használható :)
A látása nagyon jó, figyel ügyesen. A kezét próbálgatja használni, de az még hosszú út lesz mire úgy működik ahogy kéne.
Az új gyógytornásztól anyu megkérdezte, hogy mi a véleménye, és hogy őszinte legyen. Elmondta, hogy Fefe izomzata veszett rossz állapotban van, itt nem az erejéről van szó hanem feszesek az izmai és így nem tudja nyújtani a lábát ülve és a kezét sem támasztja úgy ahogy kéne. Ilyenkor mindig magamat hibáztatom, hogy még csak itt tartunk, de eddig semmi ilyet nem lehetett vele csinálni, állandóan csak rohamai voltak és feszítette magát. Most lehet vele normálisan foglalkozni, most figyel és néz. Na mindegy, majd mi megmutatjuk hogy igenis értelmes ember lesz belőle :)

Nincsenek megjegyzések: