2012. április 22.

Furcsa állataink vannak.

Kutya: Még jó 2 éve, kb csináltunk Fecóval egy jó nagy kutyaházat, ki is béleltük belülről hungarocellel hogy télen is védve legyen, az ajtajához is tettünk kis védelmet. Szuper házikó volt, mindig együtt volt benne a két kutya (anyja meg a fia). Nyáron halt meg az anyuka, gondoltam azért nem megy a házába mert együtt voltak benne. Egész télen a mínusz 20-ban is kint didergett a kutya a teraszon az erkélyablak előtt. Jó kis bundás, szerintem nem fázott. Többször tettem be neki már takarót, szőnyeget a házába, de nem ment bele. Most, hogy itt a jó idő a házában alszik.

Macska 1: nagyon régóta megvan már Gizmó vagy Csícsi. Még piacra mentünk anyuval és egy nénike „árulta” a piac bejáratánál. . Hazavittük a 2 fiú macska mellé a kis fekete-fehér lány cicát. Persze lettek kiscicák is, de ez már mindegy :) Amiben különleges, hogy a koszos zoknikat hurcolja be anyámnak az ágyába. Ha a mosógép nyitva marad onnan szedi ki, vagy az enyémet viszi el az ágy mellől. Este fürdés után mindig fázik a lában, de alvás előtt ledobom az ágy mellé, persze reggelre nincs meg :) Tuti nem szagra megy, mert amit este lerakok az nem szagos :)

Macska 2: Fecótól kaptam kb 3,5 éve a fekete kiscicát. Mondtam persze akkor, hogy nem kell cica, de lett Csipi. A nevét onnan kapta, hogy még fecskendőből kellett etetni olyan picike volt és mikor Fecó csipogott neki arra megnyugodott, így lett Csipi :) Persze szereti elkapni a madarakat és behozni a lakásba. Leteszi a szőnyegre és megvárja míg valaki jön és átadhatja neki az ajándékát :) Mivel kertes házban lakunk, vannak egerek (hála sosem látok egyet sem), de a macska talál, és hozza :) Nem is a vadászat a lényeg, hanem a chips imádat. Mikor kijöttünk Maglódra és hoztuk Csipit is magunkkal a panelből, akkor kaptam még nagyon picike volt így velünk aludt. Mi ettük a chipset és persze a macskának is kellett, na azóta imádja :) Nem lehet úgy enni, hogy Ő ne kapna. Ha valahova eltűnik és megzörgetek egy zacskót, már roham is a világ végéről is :) Csipinek a szülését Fecó vezette le. Első nap született 1 cirmos és 1 fekete és rá 24 órára még 1 cirmos és 1 fekete :)

Ha tornáztatom Fefét, tuti jönnek és hízelegnek. Lehet, Fefe kér segítséget :)

Nincsenek megjegyzések: