2015. január 24.

Ortopédia

Vészesen közelít a hétfő, amikor is be kell vonulnunk a Heim Pál kórház ortopédiájára. Vagyis nem kötelező, de szükséges :(
A lényeg, hogy Fefe alsó végtagjain 6 helyen fognak izomlazító bemetszést csinálni méghozzá szerdán, és itt jön az én nagyon nagy problémám.
Hétfőn bevonulunk összepakolva.
Első találkozó az altatóorvossal lesz, átbeszéljük a részleteket. Utána neurológia, videó eeg. Menet közben felugrok az ortopédiára, hogy mi a tervük? gondolom papírok rendezése, vérvétel, megbeszélés az orvossal, hogy hogyan is lesz tovább, és ha jól gondolom szerda reggelig a kutya sem fog hozzánk szólni. Innen jön az én tervem, hogy hétfőn hazajövünk és kedden este visszamegyünk, mert azért Fefével nem olyan egyszerű a semmiben lenni egész nap. Itthonra tervezek keddre még 1 tornát, nyugodtan tudna hétfőn aludni, kedden foglalkoztatva lenne és vacsorára visszamegyünk hogy már "csak" aludnia kelljen (kórházban nem szeretünk lenni).
Az ágy kérdése is igazán piszkálja az okos buksimat, mert napokat képtelen leszek kis széken elviselni, főleg Fefét hogyan veszem magamhoz. Oké, hogy ha szerdán műtik nem igazán fog az ölemben ülni, de azért a test közelsége fontos neki, így azért tegnap elkezdtük szervezni, hogy Fefe nagy ágyat kapjon, így ha szükséges mellé tudok bújni, fel tudom magam elé ültetni, meg tudom rendesen etetni és itatni.

Most már nagyon izgulok, és ha lehetne visszatáncolnék az egésztől, mert megint egy olyan beavatkozás lesz ami fájdalmas, idegen számunkra, de sajnos elkerülhetetlen. Az altatást sem szeretném, de ez is a muszáj kategóriába tartozik. Félek? lehet, de egy ismerősön azt mondta, hogy aki fél az csak fél ember, de én akkor is félek, nem szeretem ha nem tudom mi fog következni. (januárban rosszul sikerült az altatás, nagyon remélem hogy most nem lesz gond és jobban figyelnek)
Az utána követő időszakról egyenlőre fogalmam sincs, ezeket majd hétfőn átbeszéljük az orvossal. Gondolom függ Fefe fájdalomtűrő képességétől, rögzítéstől. Nagyon jó lenne, ha már csütörtökön haza lehetne jönni, itthon csak jobban tudna pihenni és gyógyulni, de tartok tőle hogy ez csak pénteken fog megvalósulni.

Természetesen ahogy lesz lehetőségem, beszámolok mindenről.

Nincsenek megjegyzések: