2013. augusztus 2.

Hallójárat gyulladás!

Tegnap egész nap sírós volt Fefe, este meg ki is derült mi is a probléma, a füle. Nagyon fájt szegénykémnek, minden mozgásra sírással reagált. Este a fürdésnél, ahogy lekerült róla a ruha és a füléhez lett érve, akkor jöttünk rá hogy ez bizony veszettül fáj neki.
Hívtam az ügyeletet, hogy esetleg valaki rálesne-e, de persze nem tudnak mert nem értenek hozzá, a tanács az volt, hogy másnap menjünk orvoshoz.
Persze, hogyne, egy egészséges gyerekkel ezt meg lehet játszani, de Fefének szerencsére nincsenek epilepsziás rohamai (kopp-kopp), és egész nap érdekes megugrásai és megrángásai voltak, így nem kockáztattunk, irány az ügyeletes kórház.
Csütörtökön az egyetlen ügyeletes kórház a János kórház. Igen, XII. kerület. Maglód - Bp XII. 1 óra (csak azért "ilyen rövidke" mert nincs késő este olyan nagy autós forgalom).
Persze azért mielőtt elindultunk telefonon érdeklődtem, hogy tényleg oda mehetünk-e, lesz-e ott doki aki megvizsgálja :)
A doki nagyon szimpatikus volt, már várt ránk. Tapintásra nagyon érzékeny (azonnal ugrott), majd a kukucskálásnál kiderült, hogy ez bizony hallójárat gyulladás :(
Fefe bal fülének a hallójárata szűk, így valószínű, hogy a medencézés alkalmával belement a víz és szépen begyulladt tőle a füle. A fejét meg jobbra fordítja, így ha benne is maradna, nem tud kifolyni. Persze forgatjuk, meg tornázunk, de nem látok bele a fülébe és nem érzem helyette, hogy esetleg van benne még víz.
Kapott szemcseppet rá (sokkal tisztább), fájdalomcsillapítót és ha letelt az 5 nap akkor parafinolajjal kell heti 2-3 alkalommal csepegtetni és remélhetőleg nem lesz ilyen bajunk ismét.

Köszönjük azoknak akik ezt az egész ügyeletes rendszert kitalálták. Komolyan, csak 1 alkalommal kéne velünk jönniük :(

3 megjegyzés:

julcsi írta...

Gyógypuszikat útjára indítottam!!!♥

Vica írta...

Szia, egy ideje olvasom a blogodat.
Majd ha újra medencéztek, paraffinolajos vattával dugd be Fefe fülét, úgy nem tud belefolyni a víz.
Gyerek koromban nekem is volt ilyen problémám, ezt ajánlotta az orvos.

Minél előbbi gyógyulást kívánok a kicsinek .-)

Paku Andrea írta...

Julcsi: köszönjük, meg is érkeztek a gyógypuszik, Fefe füle meggyógyult :)

Vica: be kell vallanom, hogy medencézünk, ebben a veszett melegben nem lehet nem vízbe menni Fefével, egyszerűen már reggel lángol a teste. A fülébe nem ment víz, arra vigyázok nagyok.
Még holnapig kell csepegtetni, majd utána mehet a parafinolaj használata, köszönöm :)