2013. június 14.

Ivás



A héten nagy örömmel írtam, hogy Fefe nem akar cumisüvegből inni, csak pohárból. Ez persze nagyon jó, de azért így kevesebb folyadékot fogyaszt, mint cumisüvegből. Az, hogy Fefe pohárból iszik, ez azt jelenti, hogy cumisüvegből nem hajlandó szívni, csak reklamál miatta :) A poharas ivás nálunk úgy néz ki, hogy leültetem a popsijára (hátul a lábammal támasztom a derekát és a szabad kezemmel fogom a fejecskéjét) és kis kortyokat öntök a szájába. Minden kortynál szépen nyel, de még segíteni kell neki, hogy csukja be a száját ivás közben és a nyelvecskéje a szájában maradjon, mert különben félrenyel és köhögés lesz az eredménye. Mivel Fefe nem tesz semmit a szájába és nincs még a rágás teljesen kialakulva így a szájizmai gyengék.
Általában nyitva van a szája, amit kezelünk. Az arcához is megtanultunk masszázst, a szájizmok erősítését, száj csukását, nyelve erősítését. Az oviban lesz logopédiai foglalkozás is, amitől remélem a beszéd is jobban fog menni, mert hangadásra képes csak a szavakat nem tudja formálni.
A pohár egy speciálisan kialakított pohár, ami puha műanyagból van és az egyik része lekerekített. 

3 megjegyzés:

julcsi írta...

Nagyon ügyes vagy Fefe!!!♥

joska írta...

Kitartás! Jóska is igy kezdett inni,és most már van,hogy 2-3 kortyot is egybe lenyel.

Paku Andrea írta...

Az ivás is egy mumus nálunk, mert részemről muszáj inni, Fefe részéről meg néha elfogadható 1-1 korty. De ilyen melegben és a rossz veséje miatt inni muszáj.
Kitartok, nem hagyom magam :)