2013. június 10.

Erzsébet-tábor

Volt egy lehetőség, amivel szerettem volna élni, mégpedig az Erzsébet-tábor - Bicebóca tábor fogyatékossággal élő gyermekek számára.
Pályázók köre: Belföldi illetőségű, fogyatékossággal élő (mozgáskorlátozott, vak, siket, értelmi sérült, illetve halmozottan sérült) 18 év alatti gyermekek szülője/törvényes képviselője.
Kedvezményezettek köre: Belföldi illetőségű, fogyatékossággal élő (mozgáskorlátozott, vak, siket, értelmi sérült, illetve halmozottan sérült) 18 év alatti gyermekek, akik fogyatékosságukra tekintettel magasabb összegű családi pótlékban részesülnek, illetve a pályázatban megnevezett kísérő személy(ek).
Részlete is kedvező volt: Felnőttek részére: 2 000 Ft, kísérő részére: 2 000 Ft, ha a pályázó gyermek családjában az egy főre jutó havi jövedelem meghaladja a mindenkori minimálbér összegét, akkor: 10 000 Ft.
Interneten lehetett jelentkezni, kinyomtattam, kitöltöttem, beszkenneltem, elküldtem, de elutasítottak, azzal az indokkal, hogy: 
"Ezúton tájékoztatjuk, hogy az Erzsébet-program keretében a Bicebóca tábor fogyatékossággal élő gyermekek számára 19610565711 azonosítószámon benyújtott pályázatát a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elbírálta.
Sajnálattal értesítjük, hogy pályázata elutasításra került, mivel az nem felelt meg a kiírásban rögzített feltételnek/feltételeknek, mely/melyek szerint:
-A pályázati anyagból hiányzik a magasabb összegű családi pótlék folyósításáról szóló Magyar Államkincstár által kiadott igazolás
A beérkezett pályázatok elbírálása automatikus, ezért nincs lehetőség pályázatának pozitív elbírálására, méltányossági alapon sem."

Írtam nekik egy emailt, amiben leírtam, hogy minden egyes gyerek, főleg a sérültek nyilvántartásban vannak,  Fefének pontosan 2016-ig van elbírálva a magasabb összegű családi pótlék, a gyes és az ápolási díj. Az Oep is szigorú nyilvántartást vezet, hogy a gyereknek milyen gyógyszereket szed, milyen segédeszközök vannak csinálva, milyen támogatott terápiákra jár, stb.
Így írtam nekik, hogy ez a akár hiánypótlásként bekérhető igazolás miért okozott gondot?
Bárhol, ha valami hiányzik, írnak levelet, emailt vagy felhívnak, hogy mire lenne még szükségük. Ezek miért nem tudnak ilyet?
Ja, és ami a legjobb, hogy ellenőrzik a pályázati dokumentumokat, tehát leellenőrzik, hogy valós adatokat adtál-e be, ezek alapján nehéz lenne egy kicsit rugalmasabban kezelni a dolgokat?
Komolyan mondom, beraknám ezeket az embereket 1 napra az életünkbe, és megnézném hogy csinálja végig. Kutasson fejlesztések, kezelések után, adjon napi 4-5 alkalommal a gyereknek enni mert ugye egyedül nem eszik, inni is itassa mert a folyadék is kell neki, tornáztassa mert különben fekszik egész nap, talán egyen a szülő is, és még ami jön menet közben végezze el rendesen. Ja főzni és takarítani nem kell, hiszen mindenhol bejárónő és takarítószolgálat működik.


Én is hibáztam, mert kimaradt 1 igazolás, de ezen bukik az egész?

4 megjegyzés:

julcsi írta...

Döbbenet...:(

Nelli írta...

Sajnálom... :(((( Ez egy bürokratikus ország csupa korlátolt ügyintézővel! Kár!

Paku Andrea írta...

Engem csak tényleg az bosszant, hogy miért nem lehet emberibben megoldani ezt az egészet?
Ez valakinek jó érzés, hogy kibaltáznak emberekkel?

nagyimama írta...

mi is ezt kaptuk
"Sajnálattal értesítjük, hogy pályázata elutasításra került, mivel az nem felelt meg a kiírásban rögzített feltételnek/feltételeknek, mely/melyek szerint:

-A pályázati anyagból hiányzik a magasabb összegű családi pótlék folyósításáról szóló Magyar Államkincstár által kiadott igazolás"
:(((