2013. május 29.

Varsó 3-4 összefoglaló



Terápia:
Tegnap jött a tolmács hölgy. Igazából Ő egy idősebb hölgy, aki mindig jön ha magyar család érkezik, hogy a nyelvi nehézségek ne okozzanak gondot. Megbeszéltük, hogy Ania mit lát Fefén, és hogy szerinte mit kéne csinálni. Igazából az már az első nap  kiderült, hogy szavak nélkül is megy a dolog, hiszen az összes terapeuta vérprofi. Folytatjuk a csípő tornáztatást, a fejtartás javítását, a kezek használatát.
Kérdezte, hogy otthon hogyan kezelik, amire sajnos azt kellett hogy mondjam, hogy nem igazán tudnak Magyarországon ilyen gyerekekkel mit kezdeni. A 3,5 év alatt, a Vakodában találtunk egymásra olyan fejlesztővel, aki ért Feféhez, tudja, hogy mit csináljon, senki más :(
Itt csak akkor sírt amikor a feszítését nem hagytuk. Pl forgásnál fel kéne emelnie a fejét előre, a gyermek e helyett nyomná magát hátra amit persze nem hagynak. térdelésnél is nyomná magát kifelé, de ezt sem hagyják, így sírás a vége, de inkább ez olyan tiltakozás hiszen az agyacskája a feszítést véli jó reakciónak és ezt baromi nehéz leépíteni (remélem sikerül).
Egy szó mint száz, egyszerűen szuper ez a terápia, a terapeuták.
Itt 2,5 óra 1 foglalkozás. Nem sietnek semmivel, nincs kapkodás, szépen ésszel dolgoznak. Próbálkozunk a kúszással, de ott is inkább azon van a hangsúly, hogy meg tudja tartani megát 1 oldalon a kezén és a lábán, és nem azon hogy haladjon, így nincs sem orrvérzés, sem veszett sírás, csak egyszerű tiltakozás (még).
Igazából nem tudom, hogy ez nálunk miért nem működik, de egyszerűen a magyar terapeuták sietnek, türelmetlenek, kapkodnak, pedig akkor aztán lehetne vállat veregetni, ha olyan gyerekekből faragnának önálló emberként mint Fefe. De ha nem, akkor nem. 

Terapeuta:
Már ismernek minket a terapeuták Magyarországról, hiszen 4 alkalommal már voltunk ilyen kezelésen.
Mindenki mosolygós, jókedvű, dalolászós.
Ma reggel is, mehettünk a helyünkre, és az egyik terapeuta mosolygósan szólt, hogy: „Szia Fefe. Hogy vagy?” Igen, magyarul :) Én is és Fefe is mondtuk, hogy jól :) (Fefe is mondott valamit, így fogjuk rá hogy azt, hogy jól)
Holnap szabadnapunk van, itt ünnep lesz, pénteken délután megyünk, és most szombaton is. Aztán vasárnap szabad nap lesz, és a következő héten hétfőtől péntekig minden nap.
Ma végre süt a nap, így a délután elmegyünk sétálni, felfedezzük mik is vannak errefelé :)

Kaja:
Na az nem a mi szánk íze szerint készül. Próbálkoztunk hétfőn is és kedden is, de többet nem kísérletezünk, ma inkább főztünk magunknak. Nekünk túl fűszeres ez az étkezés. 

Képek:
Nem készítek képeket a terápiáról. Itt van egy szabály, hogy ne tegyünk fel az internetre a torna alatt készített fotókat, amit tiszteletben tartunk. A miérten gondolkoztam, de egyszerű a válasz, egyszerűen nem biztos hogy olyan képet készítenék ami rájuk nézve pozitív lenne. Van, hogy a csípőjével van elfoglalva a tornász és pl a fejecske nem úgy áll ahogy az „normál” esetben állna, vagy a kezével foglalkozik és közben pl a lábát nyomja ki. Szépen haladunk, csináljuk, Fefe ügyesedik és majd azt kell hogy lássa mindenki, hogy milyen ügyesen fejlődik.

2 megjegyzés:

julcsi írta...

Mindennap gondolok rátok!!!♥

Ági írta...

Nagyon jo hirek, orulok, hogy hasznos a terapia!