2017. június 17.

Kardiológia



Sikeresen teljesítettük a kardiológiai vizsgálatot is. A neurológia kérte, hogy kivizsgálás szükséges, mert a Ferkó pulzusa nagyon alacsony, 40-60 között szokott lenni. Ahogy olvastam, a 10 évesnél fiatalabb gyerekek pulzusszáma 70-130 között mozog. Hmmm.
Az ekg-n is alacsony, 50 körüli pulzusszám volt mérhető, teljesen éber állapotban. A szívultrahangon láttuk a pici szívét dobogni, olyan szépen, komótosan, lassan dobbant. A doki szerint a szív mint szerv rendben van, bár a bal pitvar nagyobb, de nem kell vele tenni semmit, ez nem gond. A doktornő nagyon aranyos, kedves volt mindenkivel, és mondta, hogy ha segíteni nem tud, Ő bizony ártani nem fog, nem azért ment orvosnak, és gyógyszerezni Ő sem szeretné Ferkót, így további kezelés nem szükséges. A doktornő elmondta, hogy ilyen esettel még soha nem találkozott, hogy egy gyermeknek ilyen alacsony legyen a pulzusa, ébrenlétben 52-55 pulzus.
Kardiológiai teendő nincs :)

Érdekes volt, mert a doktornőt nagyon megviselte ami Ferkóval történt, hogy emberi hanyagság miatt megy tönkre az ember élete, hogy még meg sem születik valaki és máris tönkretették, holott „csak” azt kellett volna tennie, amire felesküdött és amiért orvos (szülész) lett….
A végén még a szeme is könnyes volt, össze is ölelkeztünk <3

Nincsenek megjegyzések: