2015. április 7.

Mandulatúró + Mandulatej

Találtam egy szuper oldalt, ahol növényi tejek és növényi tejtermékek készítése van leírva.
A mai nap termése, a mandulatej és mandulatúró:

Mandulatej

Hozzávalók: 20 dkg mandula, 0,5 liter víz, két evőkanál méz. (kb 4dl mandulatej lesz belőle)
Elkészítés:  Egy fazékban vizet forralunk (ezt a végén kidobjuk, nem ezzel hígítjuk), a mandulát beletesszük, egy percig főzzük. Leszűrés után héjától megtisztítjuk és beletesszük egy turmixgépbe és homogén állagúra turmixoljuk. Egy nagy teaszűrőn (sűrű szövésű szűrő) átszűrjük majd mézzel édesítjük. És máris kész a finom mandulatej, amiből már bármit készíthetünk. Magasabb kalcium tartalmú mint a tej, és természetesen nem tartalmaz tehéntejet.


A megmaradt masszából meg készítünk mandulatúrót:
Hozzávalók: a megmaradt mandulamassza,
fél-1 citrom leve (ízlés szerint), méz, csipet vanília por (ízlés szerint)
Elkészítés: összekeverjük a hozzávalókat ízlés szerint :)

Nagyon finom, Fefének ízlett :)
Ízesíteni lehet még pl gyümölccsel, lekvárral.... (fagyasztható is) 










Nincsenek megjegyzések: