2014. december 10.

Ortopédia ismét :)



Mai napon volt a Salus magánortopédián a Szabó dokinál az első találkozás.
Mivel az előző 2 orvos, akiket ajánlottak, hogy jók, hááát, hogy is mondjam…. nem adnám oda nekik Fefét. Nem voltam meggyőződve arról, hogy úgy végeznék a műtétet, hogy az Fefe előnyére váljon.
Gondoltuk, a környékbeli utolsó orvosnál próbáljuk meg a magánrendelését, hátha.
Szimpatikus volt az orvos, és szerintünk nem azért mert magánrendelés, hanem Ő tényleg ilyen.
A lényeg, hogy Ő januárban kezdi Fefét kezelésbe venni, méghozzá először a lágy szövetek műtétjével (csípő, adductor, térdhajlító), majd kb 6 hónap múlva lesz egy kontroll ahol, ha csípő állapota még mindig nagyon rossz lenne, akkor sajnos a csont fűrészelésével, vápa pótlásával és csavaros rögzítéssel helyre kell tenni. Jelenleg ezt még nem csinálná, mert Fefe még fiatal, így ha ez a lágyrészes felszabadító műtét beválik, akkor el lehet évekkel húzni a durvább beavatkozást. Nem végleg halasztani, csak míg picit nagyobb lesz, hogy ne kelljen többször műtétnek kitenni. 

Így azért ez szimpatikusabb, előbb lazítunk, és ha gond még úgy is a csípő akkor jöhet a keményebb műtét. 

A doki szimpatikus, Fefét örömmel elvállalja, legyen sokkal jobb az élete, könnyítsünk rajta :)

A doki szerint a csontozata előrébb haladott, a szőrösödésnek is meg kéne találni az okát (igen, ezt én is szeretném, de ehhez megint intézményt kell váltani). Igazából nem értem még teljesen, hogy a csontozata hogyan lehet kb 8 éves… ezt még tanulmányoznom kell.

Nincsenek megjegyzések: