2014. február 4.

Endoszkópos vizsgálat eredménye

Tegnap elvégezték az altatásos endoszkópos nyelőcső vizsgálatot.
Itt arra voltunk kiváncsiak, hogy a reflux miatt visszaáramló sav okozott-e maradandó károsodást Fefe nyelőcsövébe, de szerencsére nem. A nyelőcső fala levegő befújására jól tágul, lumene (a vérerek belső csatornája), redőzete, nyálkahártyája ép. A gyomorral is minden rendben. Szövettani mintát 2 helyről vettek, ennek eredménye 2 hét múlva lesz meg. A gasztrós dokinkkal csütörtökön értekezek. 
A baj az altatással volt, méghozzá Fefe szíve lassabban ver mint a korosztálya (ha rendesen verne nem lenne beteg), így jobban kellett volna figyelni, mert amikor az altatót beadták Fefének, a pulzusa leesett kritikus szintre és atropint kellett azonnal kapnia, ami viszont magasabbra pörgette a pulzusát mint kellett volna.
A vizsgálat után kihozták a szobába és maradt rajta a légzésmérő (az oxigén telítettségét és a szívfrekvenciát méri), ebből kiderült, hogy Fefe pulzusa igen alacsony alvás közben (50-55), így fontos a kardiológiai kivizsgálás. Az oxigén szintje tökéletes. 

Most a nagy kérdés az lesz, hogy Fefe az oxigénhiány okozta károsodás miatt a szív is károsodott-e, vagy "csak" az a baj, hogy nem mozog így lassabban üzemel a szíve, vagy a gyógyszerek hatása a lassabb szívverés. Kardiológiai vizsgálat február 21-én lesz (kardiológus hiányban szenved a kórház, máshova meg nem vinném hiszen szinte minden orvosa itt van). 

Folytatás tehát következik szív ügyben is.

Nincsenek megjegyzések: