2013. február 27.

Vakoda és a többi



Kedden voltunka Vakodában az új fejlesztővel megismerkedni.  Fefe az úton elaludt, de szerencsére ahogy kezdtünk volna már fel is kelt, így nem vette sértésnek a találkozást :)
Ági mozgással is, látással is foglalkozik, így Ő is olyan komplex foglalkozást tart Fefének, 1,5 órában. Volt lámpázás, csörgő hallásfigyelésre, torna labdán és talajon. Ami nagyon, de nagyon tetszett az egy úgynevezett látásdoboz, ami tulajdonképpen úgy néz ki, mint egy fadoboz aminek az eleje plexi lap és jó erős fénye van. Erre Fefe annyira figyelt, hogy még az előre támaszkodásnál is hosszú ideig tartotta a fejét. Ilyen dobozt tuti csinálunk itthon is. Lehet elé tenni pl tányéralátétet, színes lapokat amit átvilágít és jó kis fényeket ad, nagyon szuper szerkezet :)
Tetszik a fejlesztő nekünk is (mama és én) és Fefének is, így tuti hogy keddenként fogunk hozzá járni. Kaptunk itthonra is feladatokat, fejlesztési ötleteket.

Tetszik Ágiban, hogy meglátta rögtön az elején, hogy Fefe mindenre ad választ és érdeklődést, csak a reakciója lassú, nagyon lassú, de ez fejleszthető és Ő is azon lesz, hogy ez folyamatosan javuljon.
Ami még szuper és örülök neki, hogy Ági tart úszást is, így hétfőnként 11-től megyünk úszni. 11 órakor kezdődő  foglalkozáson kb 2 gyerek szokott lenni, ezért választottuk ezt az időpontot, nem kell kapkodni mert a többiek is kicsik, szépen mehetünk lassabb tempóval.
Így a hétfő és kedd betáblázva, pénteken Éva, szerda és csütörtök elméletileg meg egy napközi féleség ahol délelőtt gyógypedagógus foglalkozna Fefével (de ez még nem biztos). 

Fefe nagyon szépen fejlődik az értelem és a figyelem szempontjából (is). Nagyon sokat mosolyog, beszél, feláll a lábára amit szintén mosollyal kísér, lát és figyel is a szemével. Hihetetlen mennyit fejlődött mostanában. A feláll a lábára dolgot úgy kell elképzelni, hogy pl ül és jelzi a kis kezével, hogy fel szeretne állni, vagy pl magamhoz veszem szemből és nyomja fel magát állásba ami szerintem nagyon szuper dolog. Önállóan még nem tud véghez vinni semmilyen mozgást, de hatalmas mosollyal jutalmazza magát ha helyben taposást gyakorolja :) Lassan, de biztosan haladunk azt hiszem. 

Ivással még mindig gondjaink vannak, vagyis a mennyiséggel. Fefe kb 2,5-3dl folyadékot hajlandó meginni, néha azt is tuszkolásom árán. Hiába meleg tea, hideg tea, gyümölcslé, víz egyszerűen nem hajlandó többet meginni. Ötletek? :)

3 megjegyzés:

joska írta...

Az ivással mi is nyüglődünk,kb.ugyanennyi a teljesitmény. De az ételbe mindig elég sok folyadékot teszek,és napi 1-2 reszeltalma is bemegy. Ezzel szépen pisil. Ha Fefe is rendesen pisil,akkor nincs baj. A Blissbe nem mentek?

julcsi írta...

Jaj de örülök!!! Ezek szuper hírek!!!♥

Paku Andrea írta...

Pisilni pisil, de mindig látok olyan szemcséket amiknek nagyon nem kéne lenni, ez annak a jele hogy többet kéne sokkal de sokkal innia. A héten lesz tenyésztéses vizeletvizsgálat, meglátjuk mit hoz ki.

Blis: nem megyünk, mert a 9 órási kezdés nem megoldható sajnos nálunk :( más időpont meg nincs.