2013. február 6.

Neurológia és Panni néni



Hétfőn voltunk Panni néninél Bicskén. Kaptunk új feladatokat a tornasorunkba, lett benne más szemtorna is. Most Nes-re nem volt időnk sajnos, így nem tudom mi a helyzet odabent, majd legközelebb. Szeretem ezt a Nes vizsgálatot/felmérést, mert így tudom mi zajlik Fefében, milyen a lelki állapota, miből van esetleg hiánya a szervezetének.
Már kb 2 hónapja mondja Panni néni, hogy kapjon a gyermek a vacsorájába nyers tojássárgáját, de valahogy ettől tartottam eddig, de most úgy érzem, hogy ez jó lesz neki, így elkezdjük ezt is, biztos forrásból lesz tojás és eheti :)
És kapjon még agyvelőt. Na ez számomra igen gusztustalan dolog, de ha ezzel is segítem az agyának a fejlődését, ám legyen. 

Neurológia:
Kedden ismét elmentünk neurológia vizsgálatra. Volt eeg, vérvétel és kontroll a dokival.
reggel 8,30 körül értünk be a kórházba, és 13,30-kor jöttünk ki :S
EEG vizsgálat rendben ment, azzal sosincs baj. Az asszisztens rendes nagyon, beszélgetni is szoktunk :)
A vérvétellel már meggyűlt a bajunk. Kiderült, hogy a gyermeknek nincs szúrható vénája. Az osztályon próbálkoztunk a főnővérrel, valahogy Ők sem felejtenek el bennünket, pedig tényleg nem járunk minden nap, és balhét sem csináltam soha :) Emlékeztek rá, hogy Fefét megszúrni igen nehéz feladat, de próbáljuk meg. Először szúrtuk a könyök hajlatban, eredménytelenül. Próbáltuk 2x a kézfején, eredménytelenül, majd jött a lábacskája szintén eredménytelenül. A gyermek iszonyat sírással és feszítéssel reagált a megpróbáltatásokra :( Mivel a 4 szúrásból 1 sem sikerült, szóltak az aneszteziológiára hogy szükségünk lenne segítségre.  Míg vártunk, szegény gyermek a nagyinak is elsírta a bánatát, nagyon panaszkodott szegénykém :( Kb 30 perc múlva ismét mehettünk vérvételre, na ez sem ment egyszerűen. 2x lett szúrva a könyökhajlat, itt nagyon kevés vér jött le. Majd próbáltuk a csuklónál, ott is 2x, majd mikor feladtuk akkor a kicsöpögött vér lett használva. Fefe egy igazi HŐS, szegénykém nagyon sírt :( elég sok mindenen mentünk már keresztül az elmúlt több mint 3 évben, de én így sírni még nem hallottam :( Sajnos muszáj volt vért venni. A mamának megint elpanaszolta szegénykém amik vele történtek. Sőt, még itthon a nagynéninek is.
Az orvosnak tetszik Fefe, sokkal jobb az egész gyermek. Az eeg eredménye, hogy minimálisan lassult háttértevékenység és jobb oldalon mérsékelt fokális epilepsziás működészavar, de egyre szebb a vizsgálati eredménye. Mivel még mindig vannak kisebb rohamai, így a déli gyógyszerét egy picit megemeljük és meglátjuk így meg tudjuk-e ezeket is fogni.
Vérvétel eredménye csütörtökön lesz meg. Kontroll kb 3 hónap múlva.
Őszintén megvallva tartok mindig ezektől az orvosi vizsgálatoktól, mert mire bemehetünk a dokikhoz általában Fefe elunja magát és elalszik, elpilled. (most a vérvétel ébren tartotta :( ) és láss csodát, a gyermek megmutatta, hogy látja a lámpát, látja amit a doki mutat és még hason fekve is elkezdte magát lökni ja és ülésben a fejét rövid idei megtartotta :)

4 megjegyzés:

julcsi írta...

Örülök az egyre jobb eredményeknek!!!♥
A vérvételes szitu is ismerős... Nekem is nagyon rosszak a vénáim...
Általában csak szárnyas tűvel tudják levenni Van amikor csak harmadjára negyedjére...Tortúra ez is..
Puszik!!

kata (ribizlifoto) írta...

vérvétel :( nekünk is mindig így volt, de most elsőre dőlt. meg is lepődött mindenki :)
érdekes dolog ez az EEG Lizának súlyosan meglassult háttértevékenysége van tele epileptiform jelekkel :/ na erre varrjak gombot, mi? :)

kata (ribizlifoto) írta...

szóval hiába hittem hogy na majd most olyan szép lesz az eeg mint még sosem, erre nekünk várni kell úgy fest.. :) az szuper h Fefe megmutatta mit tud, fontos (nekünk) :) Liza is mindig kómás volt régen ha produkálni kellett volna. kis huncutok.

Paku Andrea írta...

Vérvétel borzasztó :( Eddig elég sok dolgon keresztülmentünk már, de egyre nehezebben bírom ha szurkálják Fefét :(

EEG tényleg érdekes, hiszen Liza rohamos fejlődésnek indult, csak ámulok és bámulok és iszonyatosan örülök, így a pillanatnyi eeg eredmény nem is számít :)

Nekünk anyáknak számít, hogy a gyerek produkáljon valamit akkor ha más is látja. Hiába mondom hogy dumál, ha meg sem szólal órákon át, viszont hatalmas boldogság ha mutat valami produkciót :D

Csak így tovább mindenkinek :)