2018. április 30.

Kirándulás kerekesszékkel, kutyával :)

Az utóbbi időben, elég nagy fejtörést okoz, hogy merre is menjünk, hiszen van egy Ferkó aki 25kg, a kerekesszék ami szintén nagyon nehéz és egy kutyus :)
Természetesen a természet a legelső, hiszen kirándulni nem a múzeumban szoktunk, és ha lehet akkor ne is olyan fesztiválra ami kis helyen van, mert ott a szék ugyan gurul, de a kutyus meg pórázon csak kullog mellettünk és az emberek meg nem figyelnek soha a körülöttük lévőkre, így csak balesetek történnének. Természetesen voltunk már majálison együtt, ott is megkerestük azokat a helyeket inkább ahol nincs tömeg. 
Facebook a barátunk, így ott feltettem egy kérdést, hogy a mi "feltételeinkkel" hova is induljunk, és ezennel szeretnék segíteni a többi kacifántos családnak, hogy merre is indulhatnak biztosan.


Az első hely: Gaja szurdok (http://kirandulastippek.hu/bakony-veszprem/gaja-szurdok)

Kiszállás a kocsiból, végre kinyújtózunk:


A fő kapun besétálva, a köves úton haladva, tényleg akadálymentesen tudunk haladni. Első megálló egy csodálatosan szép tó. Itt van büfé, mosdó (tiszta, jelenleg 100Ft) tűzrakóhelyek, fedett padok-asztalok, horgászlehetőség, kis játszótér.
Tovább haladva ezen az úton, szépen el lehet sétálni, mindenféle akadály nélkül.

Az első elágazásnál mi letértünk erről az útról, és átkeltünk egy kis hidacskán,

na onnan már rögös, köves, sziklás az út, így arra csak az menjen aki bitang erőben van, 1 helyen még ki is kellett venni Ferkót a kocsiból és külön vinni, mert sziklás volt nagyon az út, viszont itt a patakhoz is le lehetett sétálni.




Ha ere járunk majd megint, akkor a bevált úton megyünk tovább, arra meg lehet látni barlangot, ősember lábnyomot, kilátót, játszótér is van, és természetesen a táj :)

Majd hazafelé meglátogattuk a Fehérvárcsurgón található Károlyi-kastély parkot ami nagyon gyönyörű :)

 Ahogy vízszintesbe kerülök, Dió jön és újraéleszt :)
 Ferkó egy picit elpilledt :)


Este mikor hazaértünk, gondoltuk, hogy na gyorsan fürdessük meg Ferkót, mert mivel kb 5 percet aludt, biztosan jó mélyen elalszik. Nos, e helyett még este 8 után is ébren volt, és nagyon aranyosan már reggel 5-kor ébresztőt fújt :)

Nincsenek megjegyzések: