2016. február 25.

Neurológia - Epilepszia

Hétfőre volt időpontunk, hogy kórházi bent fekvéssel váltsunk orvost. Így Ferkó kivizsgálása is megtörténhet, kényelmesebb körülmények között, és az orvossal is át tudunk beszélni mindent.
El is mentünk természetesen. :)
Nem titkolózok, a Heim Pál kórházat cseréltük le a Bethesda kórházra.
Első tapasztalat, hogy ahogy beérkeztünk, szépen sorban mindenkitől felvették az adatokat, mindenki megkapta a szobáját, ágyát és mindezt mosolygós nővérek és orvosok között. (meglepő volt ez a pozitív légkör számomra).
Az egyik doktornővel átbeszéltük, hogy jelenleg mi a helyzet Fefével, megmutattuk a görcsét amit pont reggel sikerült felvenni videóra, majd elmentünk EEG vizsgálatra.
Este még beszéltünk a kezelőorvosunkkal is, másnapra vérvétel volt betervezve és megbeszélés.
A reggeli vizitnél megmutattam a görcsös videót, majd Ferkó is felébredt és belekezdett a görcsbe. Azonnal rákerült EEG-re, és kiderült, hogy ezek sajnos epilepsziás rohamok. (azért örülünk, hogy lett görcs, mert így egyértelmű hogy roham, és azonnal tudjuk kezelni)
Délután megbeszéltük, hogy a jelenleg alkalmazott epilepszia elleni gyógyszer, biztosan nem megfelelő a jelenlegi EEG alapján, így azonnali gyógyszerváltás következik.
Ami még biztos, hogy a savcsökkentő gyógyszer adását első körben délután visszakapja.
A gyógyszerváltást elkezdtük már kedd este, és reggel is kap már, a régit meg elkezdtük csökkenteni (azonnal nem szabad ugye elvenni). Ami biztos, hogy szerdán nagyon sokat aludt Fefe, viszont nem volt 1 rohama sem, délután már újra beszélgetett.
Ma már becsúszott kisebb roham, de az is közrejátszhat, hogy jelenleg hétfő óta nem volt széklete, így azzal is szenvedünk megint. (estére megoldódott).


1 hónap múlva kontroll. Kb 1,5 hét alatt elhagyjuk a régi gyógyszert (amire az előző helyen kísérleti szert akartak adni…), az új szert meg felépítjük. Nagyon remélem, hogy ez eredménnyel fog járni, és Ferkó rohammentes lesz ismét. Ha esetleg ez a gyógyszer nem fog segíteni, akkor tovább kell azt gondolni és tárgyalni, hogy a korai serdülésbe gyógyszeresen beavatkozzunk-e. Jelenleg nincs olyan nagy tapasztalat e területen, vagy a mi endokrinológusunk nem a megfelelő, de az biztos, hogy nem volt még ilyen esete, így nincs tapasztalat. :(
Beszéltem már 2-3 szülővel, közte egészségügyessel is, az epilepsziában javulást hozott…..gondolkozunk.

Most, egyelőre reménykedünk és figyelünk, hogy milyenek az eredmények, mennyire tompítja majd esetleg a gyógyszer.  :)

Az osztály dolgozói nagyon kedvesek, mindenki mosolygós, szép szavakat kapunk, kedvességet, figyelmet (nem csak mi). Köszönjük, így nem is olyan kórházas az „élmény” amit azért ki kellett pihennünk :)

Természetesen az esti hintaszék nem maradhat el, szól érte, és nagyon boldog érte :)  

Nincsenek megjegyzések: