2014. november 27.

Betegség

Kicsi Fefe nem bírta elkerülni a megfázást :( A családban 2 oldalról támadtuk szegényt, így a nátha ledöntötte a lábáról :(

Kb 2 hete kezdődött, 16-án lett egy pici csípés a jobb arcocskáján amitől feldagadt a arca. Este kihívtuk az ügyeletet, csak hogy mégis nézzen már rá Fefére, szerinte mi lehet ez. Tanácskoztunk, agyaltunk, vizsgáltunk és mivel fájdalmat nem jelzett (fog, nyálkő) így a csípésnél maradtunk. 19-én délután ahogy felébredt észrevettünk egy csomót a jobb állkapocsnál, nyirokcsomónál. A mi doktornénink délelőtt rendelt, de ugye ezt nem hagyhatjuk annyiban, így elmentünk a másik doktornénihez (sok reményt nem fűztem hozzá, mert sok orvos "fél" Fefétől és nem mert semmit tenni vele), szerinte fújjuk neki Tantum Verdével. Oké, vettünk és elkezdtük fújni a jobb oldal szájüreget.
Pénteken kapott Fefe a jobb kezére egy kezelést, kísérlet jelleggel hogy jobban tudjuk-e nyújtani, és mivel a csomó nem akart elmúlni így vettek tőle vért, de az eredménye semmi bajt nem mutatott, az a doki szerint Fenistil cseppet kapjon.
Már vasárnap gyanús volt a dolog, mert Fefe nagyon nagyot aludt délelőtt, sőt 9.30-14ig aludt, és ez nem igazán szokott előfordulni.
Ha jól emlékszem akkor hétfőn kezdődött a nehezített légzés (a kifújt levegőt préseli és nehezebben engedi ki). Oké, gondoltuk semmi gond, majd az itthoni kórházi felszereléssel kezeljük (5 év előélettel, kórhézi felszerelésünk és tapasztalatunk van). Porlasztó, Beroduál, wick kence a mellkasra, mézes citromos tea, este lázcsillapító, szellőztetés, Diapulmon, orrszívás, vitamin (amit minden nap kap, mégis).... A helyzet sajnos nem javul, sőt, azt hiszem ma van a csúcspontja a kimerülésnek. A héten azért próbáltunk tornázgatni, már a tegnapi nap nehezebben ment, hamarabb elfáradt, a mai nap már a felénél abbahagytuk.
Holnap orvos, de ha ma rosszabbul lesz akkor persze ma.
Lázcsillapítás nálunk már 37 felett elkezdődik, mert Fefe normál hője 33C, így nála a 37 már magas láznak számít.
Szerencse a szerencsétlenségbe, hogy megtanult vagy megérett a köhögésre, így szépen fel tudja köhögni a trutyit, jól ki tudjuk szívni a váladékot, remélhetőleg nem lesz belőle nagyobb baj. Eszik és iszik, így azzal sincs baj.
(Férfiből van..... édes kicsi virágom)

3 megjegyzés:

Ági írta...

Szia, jobbulást kívánok a kisfiadnak!!
Hadd kérdezzem meg, hogy van ez, miért van, hogy a normál hője 33 fok, a 37 már láz?
köszi, ha válaszolsz, szia, Ági

julcsi írta...

Gyógypuszik itt Fefének!! ♥ Valami van a levegőben mert mostanában engem is sűrűn leterít valami kórság :(

Meláni írta...

Jobbulást Fefének!Gyógypuszim! <3