2014. július 4.

Olinek terápiás központ támogatása :(

Még igaz hogy nem kaptam meg a határozatot, de telefonon már megkaptam a felvilágosítást, hogy hiába a javaslat miszerint támogatói javaslatot adott a GYEMSZI, a gyermek saját orvosa, az OEP nem támogatja az Olinek intenzív terápiát Fefe részére Varsóba.
Miért? szerintük korai. Na itt elszállt az agyam, hiszen jelenleg 4 hónap telt el a Nazarov műtét óta, már 3 hónap után mehetett volna intenzív terápiára (nem volt hely), a műtét után 6 hónappal már kontroll kell.
Most ha 6 hónap alatt nem kezeli profi szakember, akkor ugyanott lennénk mint amikor először találkoztunk volna a dokival.
Az OEP szerint nem hagyják a gyereket ellátás nélkül. Mi????? eddig egyik gyógytornát sem fizették, és ez jelenleg is így van. Persze az óvodai ellátás alatt kéne lennie gyógytornának, de egyrészt a heti 1-2 alkalmas 40-50 perces átmozgatás, annyit ér mint halottnak a csók. Másrészt 3 hónapra leállt az óvoda is, így jelenleg old meg ahogy akarod történet van (ismét, mint mindig).
Kicsit idegesít, hogy vannak olyan helyek Mo-on ahol most már megjelenik az Olinek mint terápia, de itt is mindenki a TehraSuit ruhát teszi a kirakatba, ami csak egy olyan eszköz mint pl egy labda, tehát nem való mindenkinek, Fefének pl nem használtuk az előző terápiák alatt sem.
A másik ami dühítő, hogy természetesen itt egy vagyon, és kevesebb foglalkozást kap mint pl Varsóban, és persze itt sincs sem támogatás, sem kedvezményes torna (persze, ez másnak üzlet, nekünk "csak" az életünk). Hogy a kevesebb mit is jelent, azt hogy külföldön 2,5 óra 1 foglalkozás, itt 2 óra, és kint biztos hogy a lengyel, nagyon képzett terapeuták foglalkoznak a gyerekkel. Ha kiutazunk akkor sétálva is eljutunk a terápiára, itt meg utazunk 1-1 órát, amit Fefe nagyon nem szeret.

Jelenleg iszonyatosan dühös vagyok, leginkább a Magyarokra, mert megint csak a pénz számít a gyerek soha. Természetesen fellebbezek, de meg kell várnom a határozatot. Utazunk, ez már nem is kérdéses, de hogy minden porszemre most már támogatási kérelmet fogok benyújtani az biztos, és ha nem kapjuk meg akkor megyek feljebb mert jelenleg ismét a gyerek jogai vannak semmibe véve, mint az orvosi ellátásnál.

Nincsenek megjegyzések: