2014. június 17.

Pótolok ám :)

Kicsit elmaradtam, de vagy sok a dolog idehaza :) vagy felemészt a sok "segítségkérés" ami nem lenne gond ha olyanokban kérnének az emberek segítséget, amit tényleg máshogy vagy nem lehetne megoldaniuk vagy nagyon bonyolult, de ahogy látom egyszerűbb kérdezni mint kutatni. Na mindegy, van ez így .... csak fárasztó és idegesítő is.

A lényeg, hogy pénteken mi is befejeztük az óvodát. Igazából még 1 hét lenne, a mi ovinkban ez lenne a tábor, de mivel a Hungária oda-vissza fel van túrva, és a 4 sávból csak 2 az ami "járható" az autósok számára, így a pénteki napon hamar eldöntöttem, hogy nem fogunk menni már az idei tanévben.
Szeptemberben újra ovi, köszönjük az elmúlt 1 tanévet :)

Fefe igazán nagy fordulóponthoz ért, már nem tetszik neki hogy ha letesszük a hátára (5 perc szünet erejéig), azonnal fordul(na) át a hasára :) Nagyon sokat kell még finomítani a mozgásán (nagyon feszít ahelyett hogy görbülne), de a lényeg hogy már akarja :)
Át kellett alakítani az ágyát is, mert eddig meg volt emelve a fej részénél a reflux miatt, de már addig mocorog hogy lecsúszik és beakad a lába, levágta neki papa a toldást :)
Az oldalaknál van leesésgátló (biztos ami tuti alapon, illetve 1 alkalommal le is esett már (hála) ), és oda vissza kellett szerelni a kicsi korában használt rácsvédőt :D éljen :D

Az Upsee tetszik neki, sok mindent megismertünk már (rózsa, bokor, séta és a futás). A futás úgy jött, hogy elég hosszú távot mentünk, de elfáradtunk már mind a ketten, és elkezdtem gyorsan szedni a lábunkat, na ez Mamának nagyon megtetszett így felvette videóra :)

Endokrinológiai eredmény (még csak telefonon), hogy a hormonszint teljesen normális, így nem tudni miért szőrösödik Fefe. Szuper, valami oka csak van, hiszen még csak 4,5 éves, de úgy látszik ez egy jó darabíg nem fog kiderülni.
A D-vitamin szint az alsó határon van... A csontozata meg hááát, mitől is lenne jó.
Pisit kell újat vinni, mert nagyon rosszak lettek az eredményei, tele van bacival. Szuper. Ugye többet kéne innia, de ezeket a köröket már évek óta futjuk, hiába. Iszik amennyit iszik, jelenleg túl léptem ezen a dolgon, mert eszik gyümölcsöt és pépeset, mivel nem mozog így nem szomjazik meg. Ez van.Sósat direkt nem fogok neki adni enni, egyrészt mert nem is eszi meg, másrészt nem kínzom mert annyira jól nem megy a gondolatolvasás hogy tudjam éppen szomjas és azért balhézik (nem kínzom ilyenekkel sem).

Holnap szakértői vizsgálat lesz Fefének, ez a perhez szükséges. Egyenlőre nem részletezném a véleményemet, majd ha túl leszünk az egészen. Ezután jön a pszichológus a felnőtteknek és a gyereknek is, na igen, ez lesz még érdekes, mert vagy engem hallgatnak meg 2*, vagy elbeszélget a gyerekkel ami ugye kizárt, na majd ezt is elmesélem :) 

Tornák mennek a nyáron is természetesen folyamatosan, a szuper ügyes tornászunk jár Feféhez heti 2-3 alkalommal. Ahogy visszajön a nyári meleg megyünk a medencébe és ami a legfontosabb júliusban Varsóba :) A varsói terápiára beadtam az OEP támogatási igényt, egyenlőre még nincs válasz, de most már biztosan megyünk. A repülőjegy megvan, a szállás félig elintézve. Kértem támogatást az Egy szív a gyermekekért alapítványtól (Ők segítettek Barcelonánál is), de most is meg kell várni az OEP határozatot (természetesen).
Írtam a Csodamanó alapítványnak is, még nem kaptam választ.
Írtam a maglódi Önkormányzatnak is, de elutasítottak a Nazarov támogatás miatt amit 100%-ban visszaadtunk, így fellebbeztem, még nem érkezett válasz (ha nincs pénz akkor azt írják, de ez az indok számomra elfogadhatatlan).
Gyűjtést nem szerveznék, megpróbáltam helyben de nem jött össze (3 nap alatt még 1 érdeklődő sem volt hogy miket lehet megvenni) így a család összefog és megoldjuk valahogy. Fefének most (is) kell a fejlesztés, most aztán tényleg akar, ha Ő akar akkor nekünk meg meg kell tennünk hogy legyen lehetősége fejlődni.

3 megjegyzés:

julcsi írta...

Andim ami hírtelen eszembe jutott az a Borsóházban lévő Olinek terápia... Az nem lenne jó Fefének? Puszik! ♥

Paku Andrea írta...

Megyünk Olinekre, de Varsóba. A többit inkább privátban elmesélem.

julcsi írta...

Rendben.. :)