2014. június 4.

Endokrinológia

Komolyan mondom ez egy elmebaj ami ebben az országban folyik egészségügy címszó alatt.
Fefe idő előtt szőrösödik a nemi szervénél, ami lássuk be baj hiszen még csak 4,5 éves. Az elmúlt 4,5 év alatt kapott szegénykém annyi gyógyszert, kezelést, hogy biztos valamelyik okozta, de akkor is ki kell vizsgálni nehogy valami nagyobb baj jele legyen.
Évente van endokrinológiai kontroll, és a nővérkével megbeszéltük, hogy ha a Nazarov műtéten túl leszünk, a pihenős időszakon is, akkor hívjam és menjünk. Hívtam, mondta hogy ez osztályos felvétellel lehet csak kideríteni, de nem kell bent maradni. Rendben.
Egyeztettem az osztállyal, úgy volt hogy pár héttel ezelőtt megyünk, de azt módosítani kellett a mai napra. Természetesen a telefonban vele is egyeztettem, hogy mi a probléma. Rendben, menjünk ma reggel 8-ra éhgyomorra. (na ezt nagyon nem szeretjük, de ha így akkor legyen így).
Reggel 6-kor kelés, gyermeknek kis inni hogy a gyógyszerét be tudja venni, 7-kor futás nehogy elkéssünk (többé nem sietünk sehova). Megérkeztünk, természetesen mindenhol első a papírmunka, megszoktuk. 8.30 körül még senki, türelem. 9-kor még senki, türelem. 9.30-kor kiborult a bili, hogy berángattak reggel 8-ra és senki nem tudja mit csináljon. Na mindegy, a veszekedésünk eredménye az lett, hogy hirtelen lett kis doktor, majd nagy doktor és pikk-pakk leírták hogy vérvétel, uh, röntgen, ODM vizsgálat. Érdekes, ha balhét csapsz van minden? Na de miért kell ezért balhézni?
A nővérkétől megkérdeztük, hogy ki az aki hibázott? Ő nem tudja. Ezt ki fogja kideríteni? nővérke szerint mi. MIIIII?
Állítólag senki nem hibázott, de véletlenül senki nem mondta el az orvosnak hogy miért megyünk, így nem tudott vizsgálatokat kiírni.
Én elhiszem, és nagyon sajnálom hogy az egészségügyi fizetések gyomorforgatóan alacsonyak, de ezt miért mi szívjuk meg?
Aki ezt a munkát nem tudja úgy végezni, ahogy azt Ő is elvárná fordított helyzetben, akkor hagyja ott és menjen máshova dolgozni.
Attól mert Fefe ICP-s, attól még Ő is ugyanolyan gyermek, sőt, ráadásul éhesen lenni nem éppen felemelő érzés.
Ja a legnagyobb poén, hogy a doktornő szerint nem is kellett volna éhgyomorral menni, mert Ők ilyet nem szoktak kérni. Hahaha, okos fejemből találtam ki?
Na mindegy, 12 körül hazaértünk, eredmény 2 hét múlva lesz.

Nincsenek megjegyzések: