2014. december 6.

Ünneplés, ajándékozás, készülődés egy különleges kisfiúval

Sok ember buksijában megfordulhat, sőt, szerintem meg is fordul hogy minek készülődni, minek ünnepelni, minek ajándékozni egy olyan gyereknél mint Fefe.?
Minek? csak :D mert nekünk tetszik és boldogságot ad, és Fefe arcán is mindig ott a boldogság ami a legfontosabb.
Nem tudom, hogy Ő abból, hogy jön a Mikulás és hoz pl csokit (nem eszik csokit), mennyit ért meg, de látni Apukám arcát a csokimikulások között, hogy az Ő kicsi unokájának vesszük.....felbecsülhetetlen.
Hogy kitisztítjuk a cipőjét, mert ugye este jön a Mikulás, elmentünk együtt a cipővel az ablakhoz és kitettük a cipőt az ablakba (Fefét az ölembe vettem, a kezeire ráhúztam a bakancsot és kitettük együtt az ablakba), ez is jó dolog. Nekünk tetszik, az én lelkemnek ezek a "normális" dolgok kellenek, Fefének meg egy új valami ami nem rossz dolog (nem fáj).
Ahogy napokkal a születésnapja előtt is beszélgettek Papával, hogy még mennyit kell aludni és lesz szülinapja, tűzijátékos torta meg minden, és mikor a nagy napon ebéd után mondtam neki, hogy ha felkel lesz ünneplés, majd mikor felébredt a délutáni alvásból azt a mosolyt és boldogságot az arcán, hogy igen, most jön valami meglepi.... felbecsülhetetlen.
Ahogy ünnepelve van, dicsérve, puszilgatva (ez általában a nap többi részében is így van, de ez más), ahogy ajándékot kap (apróság, nem a nagyság a lényeg), az a boldogság, na az mindent megér.
Ahogy a Mama szívét boldogság önti el az unokája kicsi boldog arcától....szívet melengető.
A készülődés, hogy jön Fefe szülinapja, és rendeljük a torát, olyat amilyet Fefe is meg tud enni...
Nálunk évek óta nincs ajándékozás, de közös családi ebéd, szülinapkor torta, az elengedhetetlen, nagyon családcentrikusak vagyunk, ez már hagyomány. Nem az ajándék a lényeg, felesleges stressz és költségbeverés, a család együttléte a fontos. (ha valakinek szüksége van valamire, megvesszük közösen)
Ha már Karácsony, akkor viszont nagy és színes fa, amit december 24-én díszítünk fel, Fefének a színek, fények, látvány a fontos. Persze van halászlé, húsleves, töltött káposzta és bejgli, családi ebéd, sötétben égősor kapcsolás...
Ahogy testvérem ad Fefének ajándékot..., amikor "meglátogat" minket és Feféhez minidg külön odamegy és nyom egy csókot a buksijára (1 családi házban élünk, de Ő külön él)....... na az szívemnek nagy boldogság. (ma is a csokimikulást a kezébe tette, ez volt az első ahogy lejött hozzánk :) )
Ahogy látom, hogy ha mi pucolunk csizmát, úgy más is akinek különleges gyermeke van megcsinálja.... ez jó. 

A lényeg, hogy kellenek az ünneplések, készülődések olyan családban is ahol különleges gyermek van, és nem az ajándék a lényeg (sőt), hanem a család.

Büszke vagyok a családomra, nagyon büszke, és köszönök mindent :)
Készülődés :)

2 megjegyzés:

Nelli írta...

Különleges kisfiú, csodálatos, kitartóan küzdő édesanya, fantasztikus család, szívet melengető sorok a blogban...

Dirner Edit írta...

Hogyhogy minek???!!!!

Puszi Nektek! :)