2012. szeptember 22.

Neurológia

Nagyon gyorsan letudtuk a tegnapi orvosos napunkat. Volt vérvétel, videó eeg és átbeszéltük a dolgainkat a dokival. Kb 2 óra alatt végeztünk mindennel :)
A vérvétel nem volt olyan egyszerű, ismét csak csepegett lassan a vére Fefének, pedig ivott is eleget. Vizeletet nem tudtunk leadni, de nem baj majd jövőhéten adunk. Az eeg is rendben volt, bár a dokival nem tudtuk átbeszélni mert látta Fefén, hogy nem igazán bírja már a hét macera után a pénteki napot is, így elengedett minket és majd e-mailen megbeszéljük ahogy szoktuk.
Voltak megrángásai Fefének az eeg alatt, de az asszisztens azt mondta ezek nem rohamok, egyszerűen az idegrendszere sérült.
Vérkép jó,

A doki nagyon meg volt elégedve Fefével, kb 2,5 éves várok erre :) Leírta, hogy szépen tartja a fejét, ülni és állni tud, beszélget a maga nyelvén, a hallása jó de a látása kérőjeles. A gyógyszerek maradnak ahogy eddig szedte, de ha az eeg eredmény rossz akkor variálunk valamit.

Megint feltettem azt a kérdést amit nem szabad: szerinte lesz-e önálló életű Fefe? A doki őszinte véleménye az, hogy nem, de nem tudjuk meddig fog eljutni, ahol most tart is nagyon jó eredmény már az Ő agykárosodásához képest.
A doki elmagyarázta az MR eredményét, és hogy Fefe ilyen aluszékony az annak köszönhető, hogy az agy olyan része sérült ami az információ áramlásáért felelős. A feszítés is egy kóros dolog, amit tudtam mert sokszor Ő sem akarja magát feszíteni (nem jó neki), de nem tudja megakadályozni, hogy megálljon egy pontban. Nem baj, dolgozunk ezen is.
Leírta, hogy Diazepam adása május óta nem volt szükséges, és tényleg nem volt olyan roham ami pár másodpercél tovább tartott volna, sorozatos rohamokba sem megy bele már.
Sajnos Fefének a törzsdúcok és a hippocampusok sérültek, ezen nem tudunk változtatni, ezt nyertük.

Egy szó mint száz, alakulunk és csodákra vagyunk képesek :D

Nincsenek megjegyzések: