2012. március 26.

Végre itthon

Fefe pénteken rohamozott, de az új nyugtató nem állította le, hívtam a mentőket aki mondta, hogy várjam meg az ügyeletes orvost és a mentőt, küldi azonnal. Az ügyeletes adott neki még egy fajta nyugtatót (nem gyerekorvos, de ismerte Törpit) ami annyira kiütötte, hogy élet-halál között lebegett. A pulzusa állandóan 47-52 között mozgott, hője 34C-ra hűlt le ezért melegíteni kellett. A melegítés nem volt egyszerű hiszen semmi olyan eszköz nem volt amivel lehetett volna melegíteni, ezért vizes palackokba raktunk forró vizet és azzal próbálkoztunk, meg vastag sok meleg takarót tettünk rá. Vénát alig találtak, de nagy nehezen sikerült a lábfejébe szúrni egyet. A kórházban nagy fejtörést okozott, hogy most neurológiai osztály vagy intenzív de végül sikerült osztályon maradni, nem kellett intenzívre vinni és gépre tenni. Kapott infúziót persze mert nem volt magánál, majd hajnali 3 körül kezdett el nekem magyarázni. Mondta, hogy „anya anya” :) Én is megijedtem, de szerencsére sikerült rendbe hozni és így jó :)
Mivel szombaton munkanap volt, az orvosa is bent volt és már nagyon korán reggel jött hozzánk. Megbeszéltük, hogy azt a gyógyszert amit le akarunk szedni most egyik napról a másikra elvesszük és az újat meg gyorsan felemeljük ha már bent vagyunk. A dokink nem is akart hazaengedni minket szombaton, mondta, hogy maradjunk ott biztonságban, így legalább a gyógyszercserét hamar megtettünk.
A gyógyszerváltás megviseli, nagyon sokat alszik de majd ezen is hamar túl leszünk. A lényeg, hogy jól van most már.
Ami érdekes, hogy ha elalszik a pulzusa lemegy 50 alá is, annyira mélyen alszik hogy bármit lehet mellette csapkodni, semmire sem reagál. Így már érthető miért nem reagál a csörgőre pl ha alszik, egyszerűen teljesen kikapcsolja magát alvás közben.
MR lesz, kb nyáron :S
Holnaptól torna ezerrel, mozogni kell :)

Még a maglódi ügyeletről is telefonált a doki éjjel és hajnalban is, hogy hogyan is van Fefe. Azt hitte, hogy a 2 nyugtatóval nem fogja túlélni a dolgot Manó, de Ő egy igazi kis küzdő. Az én HŐSÖM :)

5 megjegyzés:

Timcsi írta...

Minden nap néztem a blogod. Mikor írsz már valamit, aggódtam értetek! Örülök, hogy a végén rendbejött minden! Ezek a fránya görcsök...nem igaz! :( puszik

Südve írta...

Váááá, ilyeneket Sára akkor csinál (extrém alacsony pulzus), ha a buksiban nem stimmel valami a nyomással... :-( Fefe agykamrái milyenek, nézte ezt már nálatok valaki? Nem, nem akarom beléd ültetni az ideget, nyilván Fefénél az epivel van összefüggésben. Jó, hogy most már otthon vagytok, jobbulást!!

Paku Andrea írta...

Köszönjük, most már legalább itthon vagyunk :)
Fefének csak alvásban van extrém alacsony pulzus. Ez is gázos lehet? Na és hogyan nézessem meg az agykamráit? Írjak a dokijának?
Na most még egy aggódás :S

Südve írta...

Sárának is alvásban volt ez, ébren nem. Egy kérdést megér szerintem.

Paku Andrea írta...

Kérdéseimet és észrevételemet feltettem a dokinak, most várom mit reagál nekem :)