2011. június 25.

Voltunk csütörtökön itt a helyi dokinál, mert valami pukli lett Fefe jobb szemhéján. A doki szerint árpa így adott rá szemcseppet meg krémet, de miután nem javult a helyzet, sőt már arca is kezdett dagadni ma elvittük az ügyeletes szemklinikára. Az ottani szemész szerint is árpa, de hála szennyeződés nincs a szemében, Ő másfajta kenőcsöt írt fel, meg dunsztkötést mondott, és hétfőn kell visszavinni. Valószínű, hogy nem jó érzés neki sem, mert nem igazán nyitja azt a szemét, és nyűgös, panaszkodik folyamatosan. Remélem hamar meggyógyul szegénykém szeme. Hogy mitől lett ez nekünk, fogalmam sincs. Mivel kosszal nem érintkezik, nem dörzsöli bele a szemébe, így ez rejtély marad. A fejét is csak úgy ütötte be, hogy anya beverte a kocsiba, tavaly nyáron meg apa a hintaágyba :S azóta mindig mondom, hogy csak a feje ne sérüljön, van elég káosz benne. vagy így jönne helyre? :D

Mozgás és beszéd: nagyon érdekes mert ha aktív mozgásba kezd akkor a beszédet hanyagolja, ha viszont nem mozog akkor meg beszél egész nap. Furi.

Hétvégén anyuéknál van. Reggel mondtam Fecónak, hogy aludnom kell. Akarok magamnak 1 átaludt éjszakát, én önző :D

3 megjegyzés:

Judit írta...

Az árpa a gyenge immunrendszer egy jele lehet és a hasi gondokkal is összefügg. Ha szerencséd van, akkor hamar elmúlik, ha nem, akkor több hónapos történetté is fajulhat. Ha antibiotikumot kaptatok rá, akkor az a pocit tovább ronthatja. :-( Van homeos megoldás is, abban viszont laktóz van.

Ha megnézel egy egészséges kisbabát, akkor ha szólsz hozzá, akkor 1x elkezd mozogni, így növeli a tüdő kapacitását, majd "beszél". A beszédhez sok levegő kell.
Az agysérült gyerekeknek meg sokszor nagyon nehéz a légzés, mozgás és beszéd összekoordinálása, sokaknál ez a 3 nem megy együtt.

Paku Andrea írta...

Az árpa hála nagyon szépen javult, még egy pár napot kell kenni és aztán pihentetni és meglátjuk mi lesz belőle, de nem kell felvágni.

Nem hiszem, hogy az agysérülés miatt van hogy egyszer többet beszél majd inkább mozog. Szerintem mi jól haladunk, csak az zavar hogy éjjel is magyaráz :S

Paku Andrea írta...

A hasával hogy lehet összefüggésben? immunrendszer gyenge?