2016. február 18.

Neurológia

Kicsit eltűntem az elmúlt napokban, hetekben, de ennek is megvolt az oka.

A lényeg, hogy Fefének lett volna egy 24 órás EEG vizsgálata, hogy megtudjuk végre, a görcsei milyen eredetűek (epilepszia, vagy sem).
Ha epilepszia, akkor kísérleti gyógyszer, mert ugye minden napos rohamok nagyon nem jók.  


A lényeg, hogy kaptunk is időpontot kivizsgálásra, el is mentünk a kórházba a megbeszélt időpontban, de valami adminisztrációs hiba csúszott a dologba, és 2 óra folyosón töltött szívatás után eljöttünk a kórházból.
Ide már elég rég óta járunk, vagyis most már csak jártunk, de annyira ne menjünk előre.
A lényeg, hogy nem ezt vártuk. Ismertek minket, tudták, hogy soha nem balhéztunk, így az első percben kiderült hibánál, az általunk felajánlott másik alkalmon azonnal kapni kellett volna, és nem szívatni a folyosón, de Ők még az orvost sem hívták fel.
Igen, biztos, hogy sokan voltak már ilyen helyzetben (sajnos), és a helyzeten az sem javít, hogy ilyenek a kórházak. Ebből már elég volt, nem érdekel, csak az, hogy Fefének és nekünk jó legyen.
Nem hiszem, hogy az a megoldás egy ilyen”problémára” (nem voltunk jelentve, hogy megyünk), hogy a folyosón szívassuk a másikat. A folyosó huzatos, jönnek - mennek, zajos (12-re kellett menni), ráadásul a liftet is elkezdték az arcunkban szerelni. A gyerek a folyosón ebédelt, a folyosón próbált aludni, és miután olyan rángások jelentek meg nála, amit már nagyon, nagyon régen nem csinált, így hazajöttünk.
Persze mindenki elment ebédelni, mi meg csak üljünk és várjunk… hát nem.
Miután hazaértünk következett egy telefonos balhé a nővérekkel, és teljesen világossá vált, hogy ebben a kórházban befejeztük a pályafutásunkat.
Sem a nővérekre nem lehet sem számítani, sem bízni, a doktorunkban sem tudnék többet megbízni, főleg hogy állandóan elérhetetlen, így kísérleti gyógyszerről szó sem lehet.
(Azóta szépen elköszöntünk egymástól)
Még aznap elkezdtem olyan gyermek neurológust keresni, akinek magánrendelése is van, és ha baj van, akkor kórházi háttérrel is rendelkezik. Kikértem több ismerős véleményét, gondolkoztam melyik helyen milyen tapasztalok voltak, így jött, hogy visszatérünk az előző kórházhoz, de már másik orvoshoz.
Vele megbeszéltük, hogy hétfőn bevonulunk, és pár nap kórházi nap alatt átbeszéljük, hogy hogyan is tovább.
Ami nagyon érdekes, hogy a görcsökre próbáltunk B – komplex vitamint adni Fefének. Próbáltunk 1 fajta (minőségi) vitamint adni, de nem vált be, így váltottunk másikra, hogy azért vitamint is kapjon (keveset eszik), de az sem vált be. A gasztrós orvos javaslatára a savlekötő adását is elkezdtük még év elején, amivel játszottunk, hogy csak este, csak reggel, este és reggel is kapja, de a görcsök mennyiségén és minőségén egyik szer sem hatott.
Majd döntöttünk, és elkezdtük, hogy semmit nem fog kapni, csak a D-vitamint. Az epis gyógyszer laktóz tartalma miatt marad a Laktáz csepp is, és ha tejesebben eszik akkor több cseppet, és láss csodát, ez bevált.
Nagyon szeretném, hogy ez így is maradjon, és tényleg csak az a fránya laktóz okozott gondot, ezt jövő héten kivizsgáljuk.
Váltani fogunk gasztrós orvost is, hiszen ha a gyerek nem lenne laktóz érzékeny, akkor a csepp adásának semmilyen hatásának nem kéne lennie. Azért meg ne kapjon savlekötőt, mert a „hülye” szülő rákérdezett, ez számomra nem megbízható vélemény.
A vitaminok adását természetes úton próbálom megoldani, remélem sikerrel. :)
Darált magvak, méz + citrom + gyömbér, gyümölcsök.

Nincsenek megjegyzések: