2015. december 4.

Zajlik az élet :)

Endokrinológia területén december 15-én lesz az agyalapi mirigy vizsgálata. Itt a lényeg, hogy az agyalapi mirigy és a hipotalamusz egymás mellett van, ami Fefénél a születésnél biztosan károsodott, így valószínű agyai probléma a korai serdülés. Ezt megvizsgáljuk és majd döntünk, hogy bele avatkozzunk-e vagy sem. Én/mi még azon az állásponton vagyunk, hogy ne.

A hormon visszaállítós hölggyel, hogy is mondjam szépen..... egyenlőre semmire nem jutottam, és nem is fogok. Egyrészt nem avatkozna bele a hormonokba, így igazából az hogy miket eszik nem lényeges. Az első beszélgetés (skype) alkalmával az a 3 dolog amit javasolt meghaladja havi szinten az 50.000.-Ft-ot (igen, ötvenezer). Majd kaptam egy emailt, hogy neki meg 10.000.-Ft a díja...... hááát, köszönöm, de ilyen emberektől mentsen meg az ég, akik a pénzt látják csak. Ezekből elég.

A gasztós doktornőnkkel mai találkozás alkalmával megbeszéltünk egy 24 órás PH mérésre időpontot, december 17-én. Ilyen már volt, ennek a lényege, hogy egy vékony csövet vezetnek le az orron keresztül a nyelőcsőbe úgy, hogy a mérőcsatornák a gyomor-nyelőcső átmenet fölött 5 cm-el mérjék a pH-t.
A vizsgálati idő alatt a a vizsgált személy ugyanazt a tevékenységet képes ellátni, amit egyébként tenne, de naplót kell vezetni. Ez azért kicsit macerás lesz, de 24 órát kibírunk :)
Majd 31-én lesz laktóz terheléses vizsgálat.
Ezek alapján meglátjuk hogyan tovább.

A kezeivel kapcsolatban kedden hívtam az ortopéd orvosunkat (előre megbeszéltek alapján), aki a lábát is műtötte Ferkónak, de nem tud egyenlőre mit csinálni. Kontroll 4-6 hónap múlva. Itt azért megroppantam, mert mire is várunk? hogy csontos elváltozás legyen? kizárt, nem várunk.
Hívtam a pécsi klinikát, ahol egy dokival sikerült beszélni, aki megkért, hogy küldjek neki emailt, képekkel és leírással, és megpróbál összehozni minket általa nagyra tartott kézspecialistával. Meglátjuk mire megyünk. Nagyon nem szeretném, ha csontos műtét kéne azért, mert nem lett időben felszabadítva a letapadt, megrövidült részek.

Egyenlőre ennyi :)

Ferkó szerencsére nagyon jókedvű kis legényke, mosolyog reggel-délben-este és éjszaka :D
Reggel mosolyog, hogy végre felkeltünk, oviba beérünk mosolyog, érte megyünk mosolyog, hazaérünk mosolyog. Nagyon családcentrikus, nagyon fontos neki az érintés, az ölelés, a bújás :) Kis makim :D
A tornán is nagyon ügyes.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

szia
minden elismerésem a tiéd
ha közelebb laknék segítenék

Paku Andrea írta...

Szia

Köszönjük szépen :)