2014. október 20.

Szemészet

Mai napon meg is történt a szemészeti kontroll.
Kisebb csúszással, de bejutottunk a vizsgálatra, ahol Fefe a szokásához híven elaludt, így a kb 1,5 méterre lévő készüléket nem nézte. Igazából ha ébren lett volna sem tudom mennyi idő után nézett volna rá úgy, hogy a gép meg tudja mondani szerinte mennyit lát Fefe, így maradt a B változat és szemcsepp.
Kicsi ráhatással a szemcseppből is a B változatot kapta ami 2*20 perc várakozás után megmutatta, hogy milyen is a kis szeme, milyen lehet a látása.
(Fefe nagy kópé, a váróban aktívan figyelt, matatott, kalimpált, a rendelőbe pedig ahogy beértünk úgy tett mint aki mélyen alszik :) )
A vizsgálat eredménye, hogy még mindig látszik a látóideg károsodás, de a szeme gyönyörű, semmi probléma vele mint szerv. Ez nagyon jó, mert mint szerv tökéletesen, semmi hibája csak ugye a látott dolgot nem tudjuk hogy a kis okos agyacskája hogyan is dolgozza fel. Jelenleg +4-es dioptriát mért a doktornő, a szemüveget próbálgatni javasolt, de nem mondta szükségszerűnek jelenleg.
Kicsit furcsák ezek a mérések és az orvosi vélemények, mert volt már +4,5-es lencse volt +2,5-es lencse volt hogy nem kell szemüveg, volt hogy ragasztani kell, volt hogy nem kell ragasztani, volt nálunk már minden, és ami a legnagyobb igazság, hogy senki nem tudja mit is láthat a gyermek. Az is elképzelhető, hogy mivel Fefe születése óta rosszul lát, Ő ezzel lát, szépen ahogy dolgozik a kicsi agya és fejlődik, úgy fejlődik a látása is. Van hogy jobban lát, van hogy rosszabbul, ezt csak Ő tudná megmondani. Mostanában egyre többször fordul az elő, hogy Fefe szeme "normális" állásban áll, figyel és fixál, fordul és keres a szemével, így egyenlőre marad szemüveg nélkül és kontroll 1 év múlva. A doktornő felírta a záróra, hogy látásfejlesztése INDOKOLT (az, hogy Fefe folyamatos fejlesztésre szorul és ezek a fejlesztések elengedhetetlenek 1 embernek nem egyértelmű, így most minden orvostól szakjavaslatot kérünk) Néznek is kérdően, de sajnos Mo-on a papír a fontos, a gyerek nem. Ha le van írva az igaz, ha nincs leírva akkor semmi sem indokolt, de ezt majd egyszer bővebben is kifejtem, igazán izgalmas téma.
Ami most fontos volt, hogy Fefe lát (oké, ezt tudtuk, de még mindig megmaradt a nagy kérdés hogy mennyit is) Folytatjuk a fejlesztéseket, foglalkozásokat, életet és kiderül 1 év alatt mire jutunk.

Nincsenek megjegyzések: