2014. október 2.

Csípőműtét - 2015.01.26.

Tegnap volt első vizsgálat az Ortopéd klinikán.
A rendszerrel még nagyon nagy bajok vannak, mégpedig a várakozás borzasztó. A klinika várójában (több szobába is itt várakoznak, bejelentkezés,) így igen nagy hangzavarral üzemel. A vizsgálatok a kiírás szerint nem érkezési sorrendben zajlanak, de ez már mindenhol ki van írva. Nekem 1 iszonyatosan nagy problémám van, mégpedig az, hogy sokat kell / kellett várni, most kb 2 órát mire sorra kerültünk. 1 rendesen működő gyerekkel is sok a 2 óra várakozás, hát még Fefével. Elunja magát, zavarja a hangzavar, elalszik de nem tud rendesen pihenni mert elzsibbad a székében és visítás követezik. Mire sorra kerültünk Fefe türelme elfogyott, így a vizsgálat elég visítós volt, pedig tényleg nem volt fájdalmas csak neki a 2 óra várakozás maga a pokol. A beutalón - zárókon rajta van, hogy súlyosan és halmozottan fogyatékos gyermek (ICP), így szerintem pici odafigyeléssel az ilyen gyerekek elsőbbséget jelenthetnének. Vagy mondjuk ne 1 időpontra hívjon mindenkit, mert tényleg szívás és kínlódás a több óra várakozás. .... na de ez még szerintem olyan messze van mint égen a csillagok.

A lényeg :)
Sajnos tényleg elkerülhetetlen Fefe bal csípőjének a műtétje. Sajnos a vápa nem fejlődik úgy ahogy kéne, mert a csípőfej kifelé halad, és így nagyon csúnya deformitás jöhet és visszafordíthatatlan károkat okozhatna. Ezek úgymond fejlesztik egymás, ahogy szépen súrlódnak, nyomás alatt állnak úgy fejlődnek, mint tulajdonképpen az egész csontozat. A doki(nk) legkorábbi időpontja 2015 január 26.
3 héttel a műtét előtt meg kell csináltatni a vizsgálatokat, és betegség mentesen menni. Szükséges majd teljes vérkép, véralvadási idő, vizeletvizsgálat, székletvizsgálat, ekg, torokváladék vizsgálat. A vizeletvizsgálattal lesznek gondok, mindig bacis, de szerintem ez nem lehet akadálya a műtétnek, teával szépen áttisztítható Fefe veséje. Ha teát iszik sokat pisil, így ezt a trükköt nem felejtem.
Hétfőn kell majd bevonulni, és csütörtökön majd ha addig minden jól megy jöhetünk haza. Az már biztos, hogy mentőt/betegszállítót kell igénybe venni, mert mind a 2 lábát gipszelni kell, a műtöttet ráadásul csípőig, így nehézkes lenne kocsiban hazafuvarozni. Sőt, még azt sem tudom itthon hogyan is fogjuk tudni majd mozgatni, de az biztos, hogy 6 hétig nem feküdhet. Hogy miért kell a gipsz? hogy a megfelelő helyen legyen rögzítve a csípő és a csont addig míg be nem forr, ez kb 6 hét. Na itt kaptam sokkot, mert 6 hét azért veszettül sok idő, őszintén megvallva agyzsibbasztó, agypusztító, idegőrlő lesz az a 6 hét, de muszáj.

Szóval arccal előre, addig is megy tovább az élet ahogy eddig is csináltuk.

3 megjegyzés:

Ági írta...

Szia
De kár. Drukkoltam pedig, viszont bízzunk benne, hogy jó lesz utána.
Nagyon nehéz lesz a családnak az az időszak.
Hogy érted, hogy nem feküdhet? Hogy lesz akkor?
Elképzelni sem tudom...
Szia, Ági

julcsi írta...

:( Szegény Fefém! ♥ A Vekerdy Doktornő mit javasolt a műtét helyett ? Bízzunk benne hogy csaj jobb lehet ezután!!!! Puszik!


Fleur írta...

Kis drágám :(
Hátha felvidít: sok különbség ellenére egyre jobban érzem, hogy Fefével lelki társak vagyunk :)