2014. augusztus 18.

Bicikli és napjaink

Igazából minden szuper :)

Fefe anyukám szerint olyan mint voltam gyermekként (oké, még a mai napig) hisztis és akaratos :D
Nagyon szeret állni, és most már olyan profin űzi, hogy csak ámulunk és bámulunk :)
Ma pl állva ebédelt, ami vicces is meg nem is, mert mi megcsináljuk, hogy állva eszik és ismerjük a rezgéseit, hogy na most fel akar állni azért nyomja a lábait előre, vagy meg akar fordulni és azért tekeredik, de hogy ez az oviban hogyan is fog működni, na ettől picit tartok. De persze az is lehet, hogy mivel az oviban nem tudnak gondolatban olvasni (nem alap feltétel :)) így muszáj lesz Fefének megmozdulnia és átállnia az önálló mozgásra.
A forgást olyan profin űzi és akarja, hogy ha nem sikerül neki akkor visít, de mint akit nyúznak :) ez akkor jó mikor azt hisszük hogy alszik, de egyik pillanatról a másikra iszonyat visításba kezd, rohanás hogy baj van, de semmi mert Fefe csak nem tud átfordulni a hasára. Azt hiszem tényleg akar végre mozogni :)
A tornákon is nagyon ügyes, meg van dicsérve :)

A biciklizés szerintem tetszik neki, de még nagyon sokat kell ahhoz gyakorolni, hogy hosszabb távra elmehessünk. Próbálkoztunk az utcán hétvégén, ha jött egy autó lassításra intettük. Szerencsére sok autós lassít (járda nincs mindenhol, fekvőrendőrt a 2 házzal arrébb lakó kedves szomszéd felszedette így száguldoznak az autók). Az utcán azért jobb bicajozni, mert hosszabb távot tudunk menni kanyarodás nélkül. Próbálkoztunk kézsínnel, de át kell alakítani mert nagyra sikerült a gyártás és vágja a kezét Fefének. Ma megpróbáltuk kézsín nélkül, íme az eredmény:


Fefe sok esetben elhúzza a kezét a tárgyaktól. Akár lehet az hideg, vizes, idegen és inkább felkapja a kezét, így most azt szeretnénk elérni hogy fogjon, kapaszkodjon rendesen. Ez hosszabb folyamat lesz, de időnk van bőven, szépen ésszel meg fogja tanulni. Okos, figyelmes gyermek, elmondjuk mi a terv és megcsináljuk :)

Egyedi elbírálásra megkaptunk egy gurulós járókeretet, már nagyon várom, hogy megérkezzen, sokkal könnyebben tud majd közlekedni én meg jobban tudok majd segíteni neki :)

Ezt a nyarat nem szeretem. Nagyon vártam, hogy végre pancsolhassunk, hiszen tavaly nagyon ment benne a mászás, de az idei nyár nem kedvezett nekünk. A medence vize nem fűthető, így nem igazán tudott olyan melegre felmelegedni ami tetszene Fefének ahhoz, hogy ellazuljon és menjen. Na de sebaj, kitalálunk mást. Remélem, hogy az oviban lesz úszás, ott majd pancsolhat kedvére :)

Beszéd: a kommunikáció nagyon tetszik :) olyan változatos hangon beszél, válaszol, reklamál, imádom :)

Nincsenek megjegyzések: