2014. május 23.

Fogászat

Őszintén megvallva, ez volt a mumus eddig az életünkben. Túléltünk már millió epilepsziás rohamot, reflux által keletkezett iszonyat görcsöket, kihűlést, felforrást, és még sorolhatnám, de eddig a fogászatra nem volt szükség. Sajnos eddig :(
Nehéz volt kitalálni mi a baja Fefének, (izomláz, meleg..), de tegnap  este megláttam az egyik fogát, hogy az bizony lukas. Na szuper, lehet vadászni s.o.s olyan fogászatot ahol az én kacifántos gyerekemet is ellátják. Egyik fórumon kaptam tippeket, ma reggel meg nekiálltam telefonálni.
Lett volna 1 hely Vecsésen, ahol mondta a dokinő, hogy megnézi ugyan de ha nem tud vele mit kezdeni akkor be kell utalnia a klinikára. Mivel hozzá csak 4 után lehetett volna menni, Fefe meg ma már ebéd utáni alvása sem jött össze nekiálltam ismét azonnal keresni valakit aki vállalja, pénteken 14 után is.
Madarász utcai kórházba van speciális fogászat, de pénteken csak 13-ig.
Heim Pál kórházban nincs fogászat. 
Hívtam a fogászati klinikát, ahogy mondták, hogy ha 15-ig beérünk akkor menjünk, ez volt a Szentkirály utca 47 szám alatt. Azonnal indultunk, ordító és fáradt gyerekkel, felmegyünk a rendelőbe mire a doktor közli hogy Ő ugyan Fefével semmit nem tud kezdeni, de megnézi. Átlukasztotta a fogát (1 mp), és közölte hogy a továbbiakat vagy altatásban amire hosszú hónapos várólista van, vagy valami fém akármit betesz a szájába hogy ne zárja össze. Na itt Mama is kiakadt, egyrészt mi az hogy egy fogászati klinikán nincs rendes ellátás, főleg hogy több hónapos várólista van egy fogászati kezelésre. Én meg azon, hogy az én fiamnak ugyan semmivel nem fogja kiékelni a száját, hogyisne.
A recepción a hölgy felhívta a másik rendelőt, ahol közölték, hogy menjünk át, ez volt a Szentkirályi utca 40 szám alatt.
Itt fogadott minket egy nagyon kedves doktornő, aki mindenféle kipeckelés nélkül (egyszerűen csak kedves volt), megnézte a fogait Fefének, és kiderült, hogy 2 fogát kell kezelni.
Amit kilukasztott a másik doki azt kezelni kell, több lehetőséget is elmondott. A lényeg, hogy 1 fogat azonnal ki tudott fúrni és betömni, a másik fogra meg pihenőt kaptunk.
Elmentünk sétálni egyet, de mivel Fefe nem tudott elaludni így visszamentünk kb 1 óra múlva, hogy essünk túl azon is, ezt is sikeresen kifúrta de mivel ez be van gyulladva így ezt csak kedden tömi majd be.

Egyszerűen hihetetlen ami ebben az országban van (másik országról nem nyilatkozom, de biztos hogy emberibb). Ha fáj a gyerek foga, hónapokat kell arra várni, hogy altatásban rendesen meg tudják csinálni? HÓNAPOKAT? FÁJÓ FOGÚ GYEREKKEL? HOGYAN?
Ebből még nagyon nagy botrányt csinálunk. 
Próbáltam ám magán klinikát is hívni, JÚNIUS 13-ra kaptunk időpontot. Komolyan? szánalmas :(

Na mindegy, a lényeg, hogy sikerült az egyik fogat kifúrni és betömni, a másikat kifúrni és kedden megyünk vissza tömésre.
Még, hogy retardált, a második menetnél azonnal felismerte Fefe, hogy hova is érkeztünk, így kapásból elkezdett sírni és feszíteni, végigordította az előttünk lévő 3 gyerek kezelését, majd mikor rá került sok a fogfúrásnál iszonyat fájdalmas ordításba tört ki :( De a lényeg, hogy ezen is túl vagyunk, és senkinek nem kívánom hogy ilyet átéljen, ez valami borzasztó volt mindenkinek :(
Szegénykém már itthon tátogott és kiabált, de olyan nehéz kitalálni mi a baja :(

Nincsenek megjegyzések: