2014. január 31.

Nyelőcső vizsgálat

Ma voltunk a Heim Pál kórházban a gasztrós dokinkkal és az aneszteziológiával megbeszélni, hogy van-e valami akadálya a hétfői endoszkópos nyelőcső vizsgálatnak. Persze, hogy nincs :) Azért volt vérvétel, alvadási időt kell megnézni, de mivel a doktornő nem telefonált így mehetünk hétfőn reggel a vizsgálatra.
Hogy erre miért is van szükség?
Kicsit régebb óta van probléma a refluxal. Igazából Fefe születése óta, de 2-2,5 kezdett el vele foglalkozni orvos, mikor kiderült hogy amit Fefe csinál az nem epilepsziás roham, hanem marja a sav. Ekkor volt 24 órás Ph mérés, ahol kiderült hogy nagyon savas és tejérzékeny, így kapott a savasságra gyógyszeres kezelést és tejmentes diétát.
Mivel nem tudja megmondani, hogy fáj-e naki a nyelés (szerintem nem), és azt sem tudjuk hogy a nyelőcsőben a visszaáramlott sok sav okozott-e maradandó károkat, így ezt sajnos meg kell nézni.
Ez az egyik legszélesebb körben alkalmazott diagnosztikai eljárás. Lényege, hogy (amennyiben szükséges, nálunk szükséges lesz) nyugtató injekció után egy vékony, körülbelül ujjnyi vastag csövön keresztül kamerát juttatnak a nyelőcsőbe, egészen a gyomorszájig.
A vérvétel jól sikerült, bár 45 percet kellett várni mert pont ebédidő elején értünk oda, de sebaj, kivártuk :) 1 szúrás és kész, a laboros néni nagyon aranyos volt, még a Nazarov műtéthez szükséges "extra" vérvételre is le fogja majd venni a vért, mehetünk nyugodtan hozzá. Fefe már nem értékelte ennyire a néni kedvességét, Ő nagyon is zokon vette a vérvételt, sírt a kincsem, de sajnos muszáj volt. 
Hétfőn korán kell menni, 6-kor ihat vizet és lenyelheti a gyógyszereit, majd 7-8 között érkezés a kórházba és egyszer csak végzünk. 
Azért az altatásnak nem örülök, félek én az ilyenektől, de ha muszáj hát muszáj. Ha az eredmény jó lesz, megszabadulhatunk a savlekötőtől is.

Mára egy fantasztikus, tévénézős kép :) 

1 megjegyzés:

julcsi írta...

Nagyon szorítok Hétfőn!!! ♥ Nekem minden negyed vagy fél évben(állapottól függ) csinálnak ilyen tükrözést... Az endoszkóp segítségével elsütik a visszereimet ha kell...Altatás nélkül..Engem nemigazán javasolt altatni... Bocsánat hogy sokat beszéltem. :) Puszik!