2014. január 17.

Neurológiai kontroll

Tegnap voltunk neurológiai kontrollon.
Augusztus végén voltunk utoljára, amikor végre epilepsziás működészavartól mentes EEG eredményt sikerült produkálni, így leállítottuk a reggeli és déli Sabrilt (epilepsziás gyógyszer). maradt még belőle estére, és egy másik fajta napi 3*.
Azóta Fefe nagyon szépen fejlődik, minden területen látható eredmény.
A mostani vizsgálat egy videó eeg volt, amit csütörtökön 12 körül ragasztottak fel (igen, ezt ragasztani kell hogy ne mozduljon el) és mai napon 9 után vették le.
Van Fefénél egy jelenség, amit én inkább pocakbajnak mondanék egy kis kóros reflexszel társítva, de ahhoz hogy ez biztosan kizárjuk az epilepsziás rohamok közül kell egy ilyen hosszabb vizsgálat. Szinte minden mozgást fel kell jegyezni, amikor meg egy kérdéses jelenség van azt be is karikáztam,, hogy tudják mi a fontos. Eredmény kedden délután lesz.
A doktornővel megbeszéltük, hogy mivel a Sabrilból nagyon keveset szed már a gyermek, így azt szépen elhagyjuk és ha kell más variációt találunk ki.
A Sabril nevű szernek nagyon sok rossz mellékhatása van, így ezt nem szeretném visszaállítani:
  • látótérkiesés, ez valószínű hogy megvolt, mivel Fefe nagyon szépen elkezdte használni a szemeit amióta megvontuk tőle ezt a szert. 
  • álmosság, csökkent tudatállapot: sokszor használhatatlan volt a gyermek, szinte alig reagált valamire, most meg fordul a hang irányába és kíváncsi.
  • és mozgási rendellenesség és izmok rendellenes feszített állapota: Fefe alapból feszes, de szerintem a gyógyszer rátett neki, mert most már nagyon szépen lazítható. 
  • szokatlan mozgási rendellenesség: nem tudom milyen a szokásos, Fefének sok olyan mozgásformája van ami tuti nem szokványos, de ez a sérült idegrendszerből is lehet (sőt). 
A lényeg, hogy ezt a szert már biztosan megszüntetjük.

A vizsgálat nagyon megterhelő mindenki számára. Mivel a videó folyamatosan veszi a vizsgált személyt, így a villanyt nem lehet lekapcsolni. Ez nálunk (is) nagy baj, hiszen mindenki sötétben szokott aludni, és elég zavaró ha az arcodba világít a lámpa :( Fefe nagyon sokat szenvedett, 5 percekre elaludt, nagyon ritka volt hogy éjszaka közepén 20 percet aludt volna egyhuzamban. Hajnalra már a szemei is nagyon pirosak voltak, reggel 6 körül sikerült aludni kb 1-1,5 órát. Arra viszont jó volt, hogy 2 alkalommal is megfordult a hasára, mert már nagyon unta a háton fekvést. Én próbáltam ültetni, de az akkor sem olyan mintha itthon lettünk volna a megszokott kis délutáni programunkkal.
A háton fekvéssel is bajok voltak, Fefe ugyanis az oldalán szeret aludni, de a videózás miatt inkább a hátán kellett hogy látható legyen a reakciója.

Reggelre még várt ránk egy vérvétel, ami mindig elég nehézkes, mert Fefe nagyon kevés folyadékot iszik így szúrható vénát alig találunk. Most próbálkoztunk a kézfejjel, de az egyikből vissza sem vérzett, a másik meg pár csepp után elapadt. Jött az utolsó variáció a lába, ahol egy nagyon szép kis duzzadt vénát találtunk, én fogtam a lábát a főnővér meg szúrta és a vákuumos variációval az összes kémcsövet megtöltöttük elegendő vérrel. Vizeletet nem sikerült kicsikarni, majd valahogy bepótoljuk.

12 körül végre hazaértünk, és Fefe aludt egy nagyot. Még mindig kicsit fáradt, de nem is csoda, tényleg nagyon megterhelő nem aludni.
Nekem volt egy kis fotelem, ami kicsi és kemény volt, így a bordáim jelenleg még mindig nagyon fájnak, a fejem a kialvatlanságtól, a lábam a széktől, a derekam a körülményektől (etetés, itatás, gyerekkel való foglalkozás), de majd éjszaka alszunk egy kiadósat :)

Most megyek és jó alaposan átmasszírozom az én hercegemet :)

Képek:
Délután

Reggel végre elaludt

A mindent látó szem :)

Nincsenek megjegyzések: