2013. december 13.

Óvoda összefoglalóMost már nyugodtan kijelenthetem, hogy megszerettük az ovit :)
Szeptember óta járunk oviba, volt 2 hét lengyel terápia miatti kihagyás, de szerencsére betegség miatt még nem hiányzott Fefe. (persze kopp-kopp).
Az első lépések igazán nehezek voltak, mert eddig sem az oviban nem volt halmozottan sérült gyermek, sem én nem adtam oda „idegennek” a gyermeket soha.
Tudjátok, jöttek az aggodalmak, hogy kap-e inni, kap-e odafigyelést, kap-e fejlesztést, igazából mi történik abban a 3 órában amíg nincs velem, de ez a félelem hamar elszállt mert szuper helyünk van.  
Nálunk is mind mindenkinél volt beszoktatás, az ovi nénik megnézték én hogyan etetem és itatom Fefét, hogyan ültetem, hogyan is élünk valójában, majd szépen lassan el kellett hagyni a csoportot, tulajdonképpen ki kellett bújnom Fefe hátsójából :).
Itt is mind minden új helyen vannak kérdések, észrevételek és a mi speciális helyzetünkből eredően kérések, amiket szerintem nagyon jól sikerül megvalósítani, az óvónők és az igazgatónő is nagyon kedves és segítőkész, tényleg mindent megtesznek a gyerekeinkért.
Nekem is ez egy nagyon új dolog volt, mert az első pár hétben nagyon pufogtam, hogy nincs annyi egyéni fejlesztés, de ezt is nagyon szépen meg tudtuk beszélni, és nekem is máshogy kell már ezt felfogni és hozzáállni, hiszen ez óvoda ahol csoportban vannak a gyerekek és nem korai fejlesztő ahol csak az én gyerekemmel foglalkoztak abban az adott (jó esetben) 1 órában.
De tényleg határozottan kijelentem, hogy szuper helyünk van, amiért még egyszer köszönetet mondok :)
Mi hétfőnként nem megyünk oviba, helyette Borsóházba járunk egyéni 2 órás mozgásfejlesztésre, amit szombaton is folytatunk ugyanitt.
Az oviban is van mozgásfejlesztés, de én úgy gondolom, hogy az Áronnal a Borsóházban igazán nagyon jól haladnak együtt, és kell a külön egyéni 2 órás egyéni mozgás.
Tehát keddtől péntekig ovizunk, van heti 2 úszás, 1 egyéni mozgásfejlesztés, látásfejlesztés, és sok csoportos foglalkozás, kellőképpen lefárad a gyermek mire hazaérünk.
Fefe figyelme, kommunikálása sokat fejlődött, csak az utazást nem szereti annyira. Kicsit messze van, kb 1 óra míg beérünk a jó kis pesti forgalomban, pedig nem lenne olyan messze, mert „csak” 30km, persze haza ismét 30km, de ez van.
Sokszor én is elfáradok ebben a fél napos ovis programban, mert nem réi meg hazajönni, hogy aztán ismét nekivágjak az útnak, így „pihenek” ott 3 órákat :S
Volt szülinapi ünneplés, Mikulás, névnapozás is, fényképeket ha minden jól megy tudok majd mutatni :)

Mire megírtam az összefoglalót vége lett az idei év ovijának. Mi már a jövő héten nem megyünk, helyette Borsóházas intenzív mozgásfejlesztés lesz, hétfőtől szombatig. Majd egy kis pihi és 2 ünnep között ismét Borsóház. 

2 megjegyzés:

julcsi írta...

Szívből örülök a csodás híreknek!!! ♥

Paku Andrea írta...

Köszönjük :)