2011. október 27.

Reflux

Szerdán voltunk a gasztrón és megbeszéltük, hogy mi is legyen. Na nem egyszerű :S

Kezdem ott, hogy a GOR vizsgálat eredménye nagyon rossz. Epicrisis: a vizsgálat a nyelőcső jelentős savi expozíciójával járó gastrooesphagealis reflux tevékenységet igazolt. Alkalotikus reflux epizódok is megfigyelhetők.
Ételallergia vizsgálat folyamatban. A gyanú alapján is már indokoltnak tartom a tejmentes diéta bevezetését. Tej pótlására Sinlac illetve Nutrilon Soya plus 2 zápszert kapjon (napi 500-600ml) valamint tejmentes pépesített főzeléket baromfihús feltéttel. Az energiabevitel fokozása végett mind a tápszerbe mind a főzelékekbe deciliterenként két mérce Fantomalt port kell keverni.
Utasítás: nyelési és gyomor-bél röntgenvizsgálatra jegyeztük elő, kórházunk radiológián, éhgyomorra kell érkezni.

Most én jövök:
Visszatérünk a csecsemőtáplálásra :S
A tápszer beszerzése nem volt egyszerű, mert a soya tápszert nem lehet beszerezni, így ma kaptunk másik fajtára receptet (Humana) amit a második patikában meg is tudtunk venni. Marad az Ulkogant is, napi 4x1,3 ml. Visszatérünk a csecsemőtáplálásra, semmi komoly kaja, és csak konzerves főzeléket ehet ami csirkés. Szerdán ugye megyünk megint egy kínzásra ahol meg kell innia majd a kontrasztanyagot, ami tuti nem lesz egyszerű mert 8-kor már baromi éhes lesz. Mindegy, túl leszünk azon is. A dokival pénteken ülünk össze, hogy mi a röntgen eredménye. Ez a vizsgálat nézi majd, hogy nincs-e elzáródás, szűkület, visszaáramlás.
Ami jó, hogy valamiért pár napja magától kakil, nem kell vacakolni vele. Sokat van még görcse, de próbáljuk kivédeni, mindig van vele valaki (eddig is volt csak most még jobban lessük a reakciókat), emelt ágyban alszik, iszik sokat. Az étkezése most egyáltalán nem változatos, talán ez is segít kicsit.

Hogy a minek köszönhető nem tudom, de sokkal jobban megy a torna, jobban terhelhető, figyelmesebb, értelmesebb, hisztisebb, akaratosabb, makacsabb, tisztult tudatú. Imád állni, hason már helyzetet változtat. Gyerekesedik nagyon :D Ja és mosolyog rengeteget, és néz/lát is :D

Szóval mozgalmas hét után, holnap úszás.

Ja ma voltunk a parkolókártyát elintézni, ami megint csak nem volt egyszerű. Anyuék elvitték kb 2 hete Fefét, hogy megcsináltassák, nekem akkor más dolgom volt, de a recepciós hölgy elküldte őket hogy még 1db papír kell ami nem volt náluk. Így kértem időpontot és mentünk ma reggel. Behívnak és a hölgy kapásból mondta, hogy nem jók a papírok és jöjjünk máskor. Azt tudni kell, hogy egy rakás papír volt a kezemben, de mindegyikre azt mondta nem, nem, nem. na ekkor eldurrant az agyam és elkezdtem hangosan mondani, hogy az okmányirodában mondták, hogy ezek a papírok kellenek, és hogy nem hiszem el hogy senki nem ért a munkájához, mindenki össze vissza beszél. Na egy papírt elvitt és hívta a vezetőt, aki rábólintott hogy mégiscsak jó a papír és lehet megcsináltatni most. Szóval ha elkiabálom magam, kiverem a balhét akkor dolgoznak az emberek. Érdekes, de ez most használt. Oké, én most mér sehonnan nem hagyom magunkat elküldeni, bekeményítek :)

2 megjegyzés:

Timszike írta...

Nem kapott protonpumpagatlot? Higyhogy?

Paku Andrea írta...

Amíg nincs belgyógyászatilag kivizsgálva, addig semmit nem kap. Nem is a savval van csak gond, hanem valami visszaáramlás is van aminek alap refluxnél nem kéne lennie. Nagyon még nem értem, de olyan mintha a belekből is jönne vissza valami. Megnézik a bélszakasz alsó részét is, és ha rendben van akkor kaphat rá gyógyszert de a neurológussal is meg kell beszélni. A nyelőcsövet is meg kéne vizsgálni, de ahhoz meg altatni kell. Most eszik hála, annyira nem fájhat már, remélem. Még nagyon feszült és egész nap csak állna, gondolom a fekvésből is elege van meg így nem marja neki.
Én is kérdeztem a dokit a lúgosításról, de nem lehet mindent kiiktatni mert a savnak is megvan a maga szerepe. Most tej mentesen eszik és csak konzervet ami pépes.