2013. szeptember 2.

Óvodai első nap :)



És igen, eljött ez a nap is, tényleg oviba ment Fefe :)

Ma igen korán ébredt, már 6-kor fent volt, szépen megreggelizett, mosakodás, öltözés és 7.30 körül elindultunk az oviba :) Reggel kipróbáltam, hogy hogyan is nézne ki ha „egészséges” lenne és megkapta a hátitáskáját. Nekem nagyon tetszett, neki már nem annyira, kicsit macera volt, így a fénykép kedvéért meg talán az anya kedvéért pár percig a hátán volt a táska :)
A lényeg: 3 óvónénije lesz, nekem jobban tetszik az óvónő mint a gyógypedagógus meg mindenféle más jelző (tiflopedagógus, szomatópedagógus) kifejezés. Lesz úszás minden héten, 2 hetente lovaglás Fóton (ide kell orvosi javaslat, hogy ülhet-e lóra), látásfejlesztés, csoportos és egyéni foglalkozások. 

A mai nap csak Fefe volt és ez így lesz holnap is, majd szerdától 3 napig Sára fog beszokni, azután együtt lesznek, majd utána jön a másik kis Sára szintén külön 2 napig, azután meg együtt és becsatlakozik Lilike. Így lesznek a gyerekek 4-en 1 csoportban. Fefénél nincs tízórai, neki délelőtt innia kell (ha eszik délelőtt akkor nem ebédel, és ha nem iszik akkor nem pisil ami viszont a veséjét károsítja). Az ebédet az oviban fogja megenni, és utána utazunk haza. Reggel kb 8-9 körül lesz az érkezés, ahogy el tudunk indulni, és kb 12-13 körül ebéd, majd irány haza. Szerintem jó helye lesz, az óvónénik nagyon aranyosak, nekem nagyon tetszenek és ahogy észrevettem Fefének is tetszett a babusgatás :) 

Holnap részletesen megbeszéljük, hogy a gyógytornák hogyan is lesznek, kell-e külön keresnem másik gyógytornászt. Szerencsére nyitottak, így amiket eddig csináltunk terápiát azt folytatjuk tovább, és az októberi 2 hetes mozgásfejlesztésre jönnek majd és megnézik mit kell vele minden nap megcsinálni, majd szépen felépítik a saját programjukat.
Szeretnék neki egy váladékszívót kiíratni amit be tudunk vinni, így az orrszívás is meg lesz oldva minden gyereknek, persze külön csövekkel. Viszek botmixert, biztos ami tuti alapon. Megbeszéltük, hogy ha bármilyen segédeszköz, kellék vagy akármire szükségük lenne akkor szóljanak és már intézkedünk is :) Amit én az első találkozásra tapasztaltam az, hogy nagyon jó helyen lesznek a gyerekeink :)

Holnap ismét megyünk, azután meg segédeszközpróba lesz szerdán meg csontkovács.
Egyenlőre ennyi :)
Nagy puszi a kincsemnek :)

Ovis nagyfiú :)


 Na most már elég volt :)

 Kis alvás az autóban.

Nincsenek megjegyzések: